Svart blogg till Koalas minne

De som hängt med ett tag minns massdöden hos mig för ungefär ett år sedan. Det hemska viruset som inte kan botas och som tog 4 älskade katter ifrån mig. Virus, Lemur, Winky och Pi är alla saknade och sörjda. Hoppat hade återvänt och jag trodde jag skulle få behålla resten av mina katter.

Så var dock inte fallet...

För ett par dagar sedan började Koala tackla av. Precis som tidigare var sjukdomsförloppet mycket snabbt och igår somnade min älskade in. Det enda jag kan trösta mig med är att hon förhoppningsvis kommit till ett bättre ställe där små katter inte behöver ha ont och vara hungriga. Hennes minne kommer bevaras i våra hjärtan...

När jag försökte hitta fina bilder på henne upptäckte jag vilken enormt social katt hon var. Kanske inte alltid mot människor men mot andra katter. På nästan varenda bild ligger hon mitt i en stor katthög och man får gissa vilka tassar och fläckar som sitter på vilken katt. Lyckades iaf hitta 6 bilder där man ser min vackra flicka...
De flesta bilderna är lite för stora men det orkar jag inte bry mig om just nu.. Hon får ta den platsen...
Några bebisbilder:
156715-64156715-63

En något större Koala:

156715-65156715-62

Koala och Alice:

156715-66

Och en helt ny bild... Tagen förra veckan. Innan hon blev sjuk...

156715-67

Knasig kisse

       

Hej jag heter Panda och jag bor i slasken

Vissa katter är allt bra knäppa. Hon väntar på att någon ska förbarma sig över henne och sätta på vattenkranen så hon kan kasta sig in under den och skvätta vatten i hela köket... och vem var det som sa att katter inte gillar vatten?

Love gästbloggar

image58


När
Naken utmanade mig tänkte matte först skriva ett inlägg åt mig men jag satte mig emot det och vägrade uttala mig i frågan om jag inte fick skriva inlägget själv. Så här kommer alltså mitt första egna inlägg och det ska handla om varför en häftih hund som jag har ett så töntigt namn.

När jag var riktigt riktigt liten... Så liten att jag knappt kunde skilja mina öron från min svans, kretsade hela min värld kring min mamma Lovika och mina vilda syskon. Dagarna var fyllda av stoj och lek och himelskt god mat. Vi fick ofta besök av stora hemska människor som störde leken och bar iväg med mina syskon långa stunder.
Jag tyckte aldrig om de där människorna. När de försökte prata med mig låtsades jag som om de inte fanns och hoppades att de skulle gå sin väg vilket de oftast gjorde. Jag blev inte glad när jag fick höra att det var dessa oönskade människogäster som skulle bli mina syskons nya familjer. Min mamma tyckte att jag också skulle välja ut några människor som jag ville bo hos i framtiden men jag vägrade.

Så en morgon när jag vaknade i högen av varma mjuka syskon  hittade jag en liten pappersbit som vinden hade burit in på vår tomt. Jag han knappt lukta på den innan syskonen var över mig och försökte ta den häftiga lappen. Jag sprang runt hela huset med pappersbiten i munnen och försökte hitta ett ställe att gömma den på medan de andra  valparna var mig i hasorna och naffsade och skällde. Plötsligt fick jag syn på en människa och det gav mig en idé. Jag skulle låta människan vakta lappen tills syskonen glömt bort den. Det var ingen lysande idé men i samma stund blev jag omkulltacklad av en syster och om jag inte ville bli av med min lapp så hade jag inget val.
Jag satte kurs på människorna. Sprang allt vad tassarna bar och sladdade in i människans ben. När hon böjde sig ner släppte jag pappersbiten i hennes hand och sprang sedan iväg igen medan jag hoppades att syskonen inte sett vad jag gjort. Mina förföljare saktade in... tittade som hastigast på människorna och satte sedan av efter mig igen. Jag hade överlistat dem! Lappen var säker.

Nu funderar ni säkert vad mitt namn har med det här att göra och jag ska medge att jag också tycker det är lite långsökt ... Människorna jag satt att vakta lappen trodde att den innehöll något hemligt meddelande bara ämnat för dem. Att jag valt ut dem bland alla andra. De tog min undanmanöver som ett tecken och bestämde sig för att de ville ha den där lilla valpen som inte visat något intresse för någon annan än dem.
De använde sina ytterst små hjärnor och lyckades efter många omvägar komma fram till att det var Love jag skulle heta. Love som i loveletter. De trodde verkligen att den där lilla papperslappen var viktig. Klart den var viktig. För en 8 veckors hundvalp var den hela livet. Vad den kan tänkas ha för intresse för dem har jag fortfarande inte förstått.
Så här i efterhand har jag förlikat mig vid mitt fåniga namn men vill förtydliga att det uttalas Love på svenska och inte som engelska love. Love är i alla fall bättre än Standa som min mammas familj kallade mig. Efter en tjeckisk glasblåsare.
Dessutom tycker jag om att mitt namn påminner om mamma Lovika. Hon är en riktig hund hon!

Det är ganska sällan någon kallar mig Love idag. Det är Poob, Toobi, Tobbe, Poppe och alla andra möjliga och omöjliga saker. Jag låter dem hållas. Så länge de inte skämmer ut mig i offentliga sammanhang så får de kalla mig vad de vill hemma i soffan. Så länge de gosar med  mig och ger mig mat är det väl sånt man får stå ut med.

Nu ska jag försöka dra med mig matte ut i snön. Alice kanske orkar gå upp och följa med också. Hon tog min kudde imorse så jag tänker krafsa snö på henne...

/ Love

Love städar... inte

I en uttråkad sekund roade jag och Love oss med att slita Gs tidning i småbitar. Hela golvet blev täckt av små pappersbitar och eftersom jag inte har någon lust att städa upp det själv började idag Loves träning till städhund. Av någon anledning var han dock mycket mer engagerad när det gällde att slita sönder än att plocka upp.

Behöver jag nämna att det hela slutade med att G fick plocka upp bitarna efter sin massakerade tidning själv.



Vaddå städa? säger Love... matte gör ju aldrig det...


 


image57

bilfred

Efter att bilen och jag haft ett kallt krig i några månader har vi nu skrivit på fredsavtalen. Vi möttes på halva vägen, dvs jag köpte ett nytt bilbatteri och bilen svarade med att gå igenom besiktningen utan anmärkning.
Skönt att äntligen ha fått ett slut på stridigheterna.


Segt

Om ni undrar vad jag gör när jag inte bloggar så kan jag meddela att det är koncentrerat plugg hela dagen. 60 sidor tung engelska ska hinnas igenom innan kvällen. 20 är avklarade 40 kvar. Det går iaf frammåt även om jag känner att mina anteckningar är lite väl sammanfattande. Läser 20 minuter och skriver 2 rader.... ungefär....

Imorgon kommer Harry Potter på svenska :)

men åhh...

Jag hade tänkt ha en riktig duktig-dag med plugg på biblioteket i 5½ timme mellan geoinformatiken och engelskan. Det sprack! Skitbiblioteket på stan hade inte en enda bok i mitt ämne så jag fick snällt släpa upp min tunga väska till geocentrum igen. 2 timmar bortslösade. Eller inte helt.. lånade en efterlängtad bok om Svealands grottor. Någonting vettigt iaf.

Nu sitter jag på geobiblioteket och ska ägna de återstående 2½ timmarna innan stängning åt strategisk genomgång av ämneslitteratur. Allt enligt studieteknikbibeln :)
Efter det blir det grottbok och hamburgare i bilen innan engelskan.... som är inne på sin sista föreläsning, vilken jag tänkte smita tidigare ifrån för att gymma med E och G.


På rätt väg

När jag för andra gången på kort tid fann mig själ uttråkad i saccosäcken bestämde jag att nu fick det vara nog.
Det finns en hel värld att uppleva och om jag ska hinna med det tillfredsställande på mina restrerande uppskattningvis 75 levnadsår så har jag inte tid att sitta och ha tråkigt. Resultatet blev att jag åter igen plöjde igenom en gammal favoritbok inom ämnet studieteknik/livsstategi och motivationen är nu på topp.
Jag började direkt och har hunnit med mer den sista timmen än på hela dagen innan.

Akta dig Anders för nu är jag taggad igen. Nästa tenta ska inte komma smygande och sluka oss hela. Den här gången är vi beredda. Den kommer stöta på en Jenny med fladdrande hår och glödande ögon som vrålar You shall not pass! varefter den faller ner i avgrunden för att aldrig påträffas igen....

Lördagsmorgonmys

Hade tänkt ge mig ut i kylan men fastnade under täcket med en bra bok. Unnar mig en mysdag den här lediga helgen. Nästa lördag är det rekbil så då blir det till att traska ut i kylan strax efter fem på morgonen...

Bjuder på ett par bilder på något av det sötaste just nu... MiniEllor!

image55

image56

musikkväll

Efter en menlös dag med menlösa föreläsningar, menlösa övningar och menlös dödtid går jag igenom itunesbiblioteket och hittar gammal bortglömd musik. Rammstein är geinala och detta är ett bevis på det!




Dagen efter en jobbhelg

När jag jobbat två dagar och två nätter i sträck blir jag så trött dagen efter att jag inte orkar ta mig för någonting vettigt överhuvudtaget. Jag orkar inte ens fundera på vad jag ska göra. Så idag blir en riktig slappdag där det enda nyttiga jag ska prestera är att ladda bilbatteriet... igen... MIn snälla bil startade inatt när jag skulle till jobet men jag var så inställd på att bli tvungen att försöka igen att jag stängde av bilen direkt efter att den stratat. Givetvis orkade batteriet inte starta en kall bil två gånger så det blev till att gå in och hämta cykelnyckeln.
Så där halv 1 på natten i 10 minusgrader är man mindre nöjd när man måste cykla till jobbet. Om  man dessutom upptäcker att G lånat ens cykel och punkat den så att man istället måste cykla på hans förstora, bromslösa elende till cykel blir man ännu mindre nöjd.
Måste man sen jobba över för att alla bud i hela norra Uppsala ska krångla och behöva skjuts eller en Jenny med bultsax så är man värd en latdag efteråt.

ps. Bästa medicinen mot grinighet är utan tvekan att klippa lås med bultsax. Äntligen fick jag bekräftat att jag är så stark som jag alltid trott mig vara....

Beslutsångest

Efter mycket om och men har jag nu nästan bestämt mig för att strunta i Resurser och miljö den här terminen och koncentrera mig stenhårt på Geoinformatiken. Det är det allra bästa efter att jag insett att föreläsningarna alltid är schemalagda samtidigt och båda kurserna är sådana att man bör gå på föreläsningarna om man inte vill bli sittande med tung kurslitteratur som knappt går att förstå på egen hand.

Så beslutet är nästan taget. Kvar är bara att övertyga mig själv att det är det bästa. Min inställning att ingenting-är-omöjligt gör att jag ser det här som någon sorts misslyckande trots att det inte det. Det enda jag gör är att välja att läsa på normal nivå och ta kurserna som de ska läsas. Trots det hör jag "jag kan inte ge upp.... aldrig någonsin" inuti huvudet så fort jag ens tänker tanken att gå till läraren för att flytta kursen.
Hur får man en tävlingsinriktad hjärna att förstå att det inte är en förlust att göra som alla andra någongång ibland? Dessutom så har jag ju redan extrapoäng den här terminen så riktigt normal är jag ju inte i alla fall...

Någonting vettigt har det gett att bli tvungen att "ge upp". Nu vet jag till nästa termin att när jag letar efter extrakurser ska jag i första hand leta efter sådana som går på distans. Det blir så mycket enklare om kurserna redan är anpassade till självstudier...


Och för Anders som undrade vad jag gjorde (Nixon :P jag såg ditt IP). De fyra timmarna ägnes åt att memorera resten av hiraganatecknen... märkte du inte det igår?

Uttråkad

Vad har hänt?
Jag som alltid har så mycket att göra finner mig sittande här, vid datorn, slösurfandes och totalt uttråkad. Att slösurfa kommer inte lösa mitt problem utan snarare göra det värre. Finns det något mer sinnesförlamande än att gång på gång kolla maila, kolla facebook, kolla bloggar kolla andra mailen osv. Det ända som händer är att man blir ännu mer uttråkad då det verkar som om alla andra har mängder med kul saker för sig eftersom de inte har tid att uppdatera bloggen.

Ska titta närmare på mina alternativ:
Sitta kvar här och slösurfa? Absolut inte. Menlösare sysselsättning får man leta efter...
Springa? Nej inte så länge knät känns konstigt. Vred till det i förra grottan och låter det hellre läka ifred än stressar det så det går sönder på riktigt.
Plugga? När jag för en gång skull inte måste plugga så skulle jag gärna slippa... bara en dag... snälla!
Åka till hästarna? Soppan är slut och jag orkar inte tanka. Dessutom hinne rdte bli mörkt innan jag kommer ut och hur kul är det mitt i skogen då...
Läsa? Neee. Läste ut braboken i morse och tänkte fixa en ny imorgon.
Japanska?  Håller ju på men känner mig lite mätt just nu...
Titta på en film? Någon av de nya jag fixat? Tråkigt.
Gå ut med hundarna? Love vill säkert men Alice vill definitivt inte. Vart ska jag går då? Ner på stan kanske. Har lite att göra på biblioteket. Men sätta hundarna utanför på gågatan nu i rusningen är inte snällt. Så det går bort. Synd... var bästa idén hittills.

Menlöst!... jag fortsätter sitta här och fundera. Ska iaf ge fan i att slösurfa. Nånting bättre än det måste det gå att hitta. Får plocka fram mina små övningslappar till hiragana. Kan 27 stycken nu men det återstår en hel del...
Tur att G slutar tidigt. Det betyder att jag bara har 4 timmar kvar att fördriva. Imorgon är det tillbaka till en underbar 9-17 dag i skolan och efter det blir det gym vilket känns skönt på sitt sätt. Ingen risk att  jag slösar bort en dag till på ingeting...


Men vad hände?

Gårdagen gick i det oväntades tecken. Inget var riktigt som det skulle och en myskväll under täcket med datorn på magen slutade med minikrogrunda, bowling och ovanligt sällskap. Gud fick se sig besegrad i bowling av Förloraren (minsta möjliga marginal, och jag vann faktiskt 2/3 men inte totalt) och Uppsalas pubar behöver köpa fler stolar. Minttu black smakades (istället för lakritsshoots: ja, istället för Minttu: nej!) och jag sprang hem i snö :D
Jag vet inte vad som kändes bäst; att jag sprang hem i snö vilket betyder Vasaloppsträning på gång eller det faktum att jag faktiskt sprang hem. Inte åkte buss/flyg/bil/tåg/cyklade/gick i evigheter utan sprang.... fantastisk känsla :)

Idag får jag brottas med det vanliga problemet dagen efter. Jag vaknar supertidigt och är hur pigg som helst. En måndagmorgon ok men en lördag dagen efter en utekväll som slutade 3 känner man att man gärna legat i värmen under katterna och sovit minst halva dagen till. Som kompensation tänker jag upprepa gårdagen och sitta i saccon med täcke och läsa. Sen blir det nog en tidig kväll innan det är dax för eldprovet. Det är inatt som Backningen ska ske. Jag ska inför alla förmänn, tryckgubbar och diverse tidningsbud backa in MegaForden till packbandet med samma precision som en ögonläkare. 1 cm för långt och bilen kommer bli oförlåtet bucklad och jag kommer aldrig komma ifrån stämpeln som Hon som inte kan backa. Prestationsångest... Nääää... bara när jag glömmer bort att förstränga det.

citat ur boken i föregående inlägg

Jag gillar verkligen den här boken... Lyssna på det här:

"You will think that word is not in the dictionary because the word has done crazy things with itself."

är det inte precis så man känner ibland när man ska slå upp ett ord i ordboken..


självstudier

Efter en timmes lusläsande av nya kursboken (General geochemistry) har jag förstått endast två meningar och jag anser mig ha förtjänat något trevligare ikväll. Så nu har jag grävt ner mig i saccosäcken, slängt över mig ett täcke och med datorn på magen tar jag mig igenom en mycket trevligare läsning. How to Learn Any Language - Quickly, Easily, Inexpensively, Enjoyably and On Your Own av Barry Farber.

"You've decided which language you're going to learn, and you've made a deal with the grammar of that language: you agree to learn it, and in return it agrees not to rush you, bore you, discourage you, or hurt you."


lurad

Här har jag suttit i lugn och ro och trott att jag har ett par dagar ledigt. Men så var det såklart inte. Någon klyftig person hade bara missat att skicka ut schemat. Egentligen började jag resurser och miljö redan i måndags och ligger nu 12 timmar föreläsningar back. En underbar start på den nya perioden.
Bristen på schemat har dessutom gjort mig dubbelbokad hela nästa vecka vilket kommer resultera i ytterligare 9 missade föreläsningstimmar. Så det är bara att pallra sig upp till Geotryckeriet idag och köpa nya kurslitteraturen och förbereda sig på en plugghelg. Igen. Suck!