?±?ñ?¢?¿?Í

Det ekar lite tomt här inne... Det blir helt enkelt inte tid över till att skriva några meningslösa ord på en egocentrisk sida. Dock vet jag att det finns nyfikna människor där ute som undrar vad jag gör på dagarna och helt plösligt dök det upp en lucka i tiden som inte ksn fyllas med annat än bloggande alternativt läsa ny Digitalfoto (men det hinner jag på tåget sen).

Så vad händer för spännande som gör att jag inte har tid att blogga. Ja, vårterminen har ju dragit igång med sina 150% studier och pendlande till Stockholm. Hitills har jag bara pendlat en halvdag så det är ganska lugnt på den fronten. Det tar ganska exakt 1 timme från stationen till klassrumsdörren. Körandet av hundarna till mamma är det mest tidskrävande i det här fallet.
Läraren där borta verkar vara en pedagogisk gud om man jämför med tidigare erfarenheter. Hoppas bara han lever upp till första intrycket.

Japanskan med sina distansföreläsningar startade igår och den ser ut att bli en liten men tuff kurs. Mängder med nya ord, test varje vecka och massa uttalsövningar i grupp framför webcamen oförda headset. Dock verkar kursen vara mkt underhållande. Redan förtsa timmen myntades en handfull nya internskämt. Läraren är ngt lättstött och verkar lite halvtrött så där på kvällskvisten efter att ha haft samma föreläsning för 8 grupper innan...

Det är ditt öra!

Ordagrant betyder det ungefär så här...

om ni undrar varför rubriken ser så hemsk ut är det för att jag skrivit något fint på japanska vilket blogg.se inte kunde publicera med orginaltecknen... orka ändra det nu :P


Vårterminen 2008

Så är det färdigt!

Det blir Geokemi i Sthlm första perioden och parallellt med detta Japanska på distans från Falun. Geokemin är tydligen schemalagd från 9-16 varje dag vilket är både bra och dåligt. Psykiskt jobbigt med bara heldagar men ändå skönt med "sovmorgon". Dessutom känns det väldigt onödigt att betala hutlösa summor i både pengar och tid för pendlingen om man ändå bara har några få timmars föreläsning. Kurslitteraturn går på saftiga 1300 men turligt nog kan läraren fixa boken för 500. Det är ju betydligt mer överkommligt då jag behöver pengarna på annat håll.
Sommarkursen 2008 ser nämnligen ut att bli en dyr historia. En geologikurs på island för 13000 är det som lockar mest just nu. Fjällstina från förra sommarkursen ska åka och nu ska jag bara övertala Anders att göra det samma...

Apropå sommarkurs så passade jag på att utnyttja Anders frånvaro från wow till att göra färdigt förra årets sommarkurs... Nu ska det bara bli godkänt så kan jag släppa den kursen sen och få ut poängen :)

En ny bekantskap

Vad passar bättre under en tentaperiod än att börja spela world of warcraft. Hade man inget att göra så skaffade man sig det :D
Jenny är redan fast i träsket...

Tillbaka till vardagen

Jag har utnyttjat den här lediga perioden till max. Vilat, sovit, läst, umgåtts och allt annat sådant som jag faktiskt gör under terminerna också. Den stora skillnaden nu har varit att jag för en gångs skull lyckats stänga av den där rösten i mitt huvud som gnäller om allt som ska göras hela tiden. Jag har inte sänt en endaste tanke till projekt, kurslitteratur eller tentaplugg på hela två veckor.
Tyvärr är det nu dax att återgå till vardagen. På måndag är det tenta och nästa fredag är det tenta. Någon gång däremellan ska pappersversionen av geoinformatikprojektet skrivas och lämnas in.

Efter dessa två tentapluggveckor är det dax att vinka adjö till Uppsala och Geocentrum ett par månader. Då är det nämnligen dax för mitt gästspel i Stockholm. 15 hp geokemi är det som står på schemat utöver alla timmar på tåg och tunnelbana som pendlingen innebär. Samtidigt som geokemin blir det japanska på distans. Har inte fått helt bekräftat att jag kommer in men tummar hålls och i värsta fall får jag snylta lite på Anders plats (eller hur Anders!)

Nu till tentapluggandet! Måste återigen fundera på hur jag bäst lär mig. Jag är trött på att råplugga kvällen innan tentan och sedan glömma bort allt två dagar senare. Om någon har studietekniktips så dela gärna med er...