liststress

OM listan hade varit färdig så hade jag publicerat den här för ett par dagar sedan som utlovat. Nu är inte listan färdig och jag ser fram emot 2 timmar av beslutsångest innan den slutgiltiga versionen ska vara klar när vi åker iväg till födelsedagskalaset....
Var inte oroliga. Ni kommer också få se listan. Tids nog. Imorgon blir det ju körförbud på bilen så vad passar bättre då än att sitta här och visa listan för er :) 


12 dagar kvar

Eftersom jag borde plugga nu så tänkte jag presentera vad all den omtalade tankemalmen används till...
Jag har planerat mitt liv. Ja, inte alla de tiotusentals dagarna som jag planerar att leva men iaf de närmsta. De som ligger tillräckligt nära för att jag ska känna att jag är den rättmätiga ägaren till dem. Närmare bestämt  de 1001 dagar som följer efter nyårsafton.
Ett års spelande av wow har satt sina spår och jag har lärt mig hur man arbetar målinriktat. Vill man bli lvl 80 så är det bara att questa alternativt (mycket tråkigare) grinda. Detta har jag tänkt överföra också på mitt andra liv. Det jag har utanför wow menar jag...
Jag har alltid arbetat målinriktat även om jag är väldigt lättdistaherad och gärna byter mål långt innan jag nått fram till det första. För att råda bot på denna framtid av 1000-tals halvfärdiga mål har jag bestämt mig för att göra en 101/1001.
För de oinvigda kan jag hänvisa till
http://www.triplux.com/dayzero/. Jag ska alltså utföra 101 väldefinierade, genomtänkta och givande uppgifter (eller quests om du så vill) under 1001 dagar.

Det har krävts en del planerande det här. Att ta fram en lagom svår lista som verkligen för mig frammåt utan att bli ett enda stort måste har tagit flera veckor i anspråk. Jag har skrivit flertalet listor som utvärderats och reviderats tills jag nu, 12 dagar innan, sitter med en i stort sätt färdig Lista.
Jag vill göra klart att det inte rör sig om något fånigt nyårslöfte (alla vet ju hur det går med nyårslöften. de dör oftast i ett mörkt hörn) utan ett sätt att skapa rörelse i rätt riktningar.  Att jag ska börja med listan just vid årskiftet beror på andra omständigheter...

För att vara helt säker på att Listan inte missat något viktigt ska jag ägna de sista dagarna åt att skriva en helt ny Listan 5.0 och se om det dyker upp något nytt roligt som jag glömt.
Den färdiga Listan kommer upp i god tid innan nyårsafton så att alla som känner sig berörda eller bortglömda kan få säga sin åsikt.
Glöm inte att kika in dagarna innan nyår!


en liten omdirigering till

Om man läser inlägget innan kan man lätt tro att jag hyllar LTU. Riktigt så stort skulle det inte vara. Jag ville mest lyfta fram det praktiska i att faktiskt dedikera hela 7.5hp till ett av de viktigaste programmen. Att sen välja Getting to know ArcGIS desctop som kurlitteratur är inget annat än en genidrag.
Så egentligen är det boken jag vill hylla... men LTU åker liksom snålskjuts eftersom de faktiskt använder den.
Mycket mer pedagogiskt än i all hast ihopknåpade bristfälliga instruktioner och övningar av någon sistaminuteninsatt doktorand.


omdirigerar kritik

Få program har tillfört så mycket frustration och uppgivenhet till mitt liv som ArcGIS har gjort. Under mina år som geovetarstudent har jag mer än en gång koncentrerat mig till vansinne för att sedan snabbt avlida när allt gått åt helvete ändå. Jag misstänker att flertalet som gått samma kurser känner igen sig. En lektion med ArcGIS kan få även den mest härdade eleven att bryta ihop för att inte tala om vad det gör med den bortskämda ;) 
Men,
efter 2 år av sten(!)hård kritik gör jag en helomvändning. ArcGIS är underbart!
Varför jag ändrar mig? Jag har druckit ur kunskapens gral...
Efter 3 av de 51 övningarna i kursen ArcGIS (7.5hp) på Luleås tekniska universitet har jag insett att alla de brister som förut förmörkade våra liv enbart berodde på okunskap. Eller faktiskt felkunskap.
De få och ytterst bristfälliga instruktioner vi fått på tidigare kurser har varit som dåliga ritningar till ett hus som sen byggdes på kvicksand! Gissa hur det slutade...

Men mest besviken är jag över att jag måste söka mig till ett annat universitet för att få de kunskaper vi så uppenbart behöver...


Ledig på mitt sätt

Jag jobbar inatt men sen är jag ledig ända till maj. Med ledig menar jag då klassrumsledig för jag jobbar varje helg och har så där en 3-4 kurser som ska läsas. Men ändå. Att slippa gå upp på morgonen och få välja studie plats och tid själv känns som en halvårslång semester.

Men inget går upp emot att äntligen slippa stanken av död häst....
synd bara att jag måste tillbaka dit en gång till....