Har du vad som krävs?

Nu har inbjudan gått ut. Är du bortglömd och känner att behöver en rejäl utmaning så skrik lite här så får du också ett svart mail...

Mellanlandning

En hel veckas ledighet har jag unnat mig mellan Vadveexpeditionen och Budapestresan. Jag har faktiskt ägnat en hel dag till Precis Ingenting. Det var oväntat stressande att inte göra något alls... Jag kunde riktigt höra sekunderna rinna förbi outnyttjade.
Overksamhet är ingenting för mig. Jag är gärna ledig och hittar på kul grejer men att sitta hemma och inte göra något alls undviker jag helst.
Därför fortsätter jag den fullspäckade sommaren med ett nästan lika fullspäckat höstschema.

Tanken är att läsa 200% under höstterminen efter en vårtermin som slutade på halvtid. Synd bara att Geocentrum åter igen har överträffat sig själva med sen och dålig planering. Schemat på kursen som startar på måndag har bara skickats ut till dem som hört av sig och frågat efter det.
Det är jäkligt svårt att inte bli dubbelbokad när man sista vardagen innan kursstart får ett kursschema med föreläsningar 8-17 nästan varje dag de närmsta 7 veckorna.

Glöm inte att anmäla dig till höstens TVM-grupp i Uppsala för dig som är runt 17-24 år. Utelivsaktiviteter i alla dess former!

Ni missar väl inte?

I höst drar jag och några andra ledare igång en TVM-grupp modell äldre här i Uppsala. Är du mellan 16 och 25 och vill hitta på kul grejer ute i naturen så släng iväg en rad eller två så hör jag av mig när jag kommer hem från grottexpeditionen.


Färdig för avfärd...

Ikväll går tåget mot Abisko och en vecka under marken uppe i Vadve precis som förra året. Jag har packat om tre gånger men nu tror jag allt är klart. Mat för åtta dagar tar en väldig plats och grottutrustningen är ganska skrymmande den också så det är hela tre väskor jag släpar med mig till Stockholm om ett par timmar.

Omläggnigen av tågspår här i stan gör att jag måste leta mig norrut via en omväg runt Stockholm-Västerås-Sala-Gävle vilket känns lagom omständigt. Det var samma sak förra året när jag fick byta till buss mitt i natten. Inte helt kul när man betalat för en sovplats och vill komma upp till fjällen utvilad. I år är det iaf helikopter från Abisko åt båda hållen så jag slipper göra om förra årets ensamvandring.

Ha så trevligt här hemma allihop. Kommer hem måndagen den 24:de. Veckan därefter är min enda lediga vecka den här sommaren. Eller ledig och ledig. Jag jobbar 10 timmar, har ett företagsmöte och ett friluftsmöte inplanerat men resten av tiden tänkte jag fylla med klättring, löpning och paddling. Någon som hakar på?

I väntans tider

Jag har varit snuskigt effektiv idag.  För att nämna några exempel på min flit så står bilen nytvättad och nyservad utanför. Vardagsrummet är inrett för fest och 100 nybakta bullar ligger brevid saften och väntar på festgästerna. Ballongerna sitter på dörren och paketet är inslaget.

Gästerna och den ovetande huvudpersonen får gärna komma nu... innan Vilding ätit upp alla chipsen...

Post Kajak

Hemkommen, utmattad, törstig!

Sent igår kväll hade vi avverkat de 65 milen mellan Karlshamn och Uppsala. Känner mig ganska trött på bilåkande och är glad att resten av månaden kommer tillbringas i tåg, helikopter och flygplan.
Att jag dessutom är trött på tält och stormköksmat igonerar jag just nu. Har 7 dagar kvar av sådant innan månadsskiftet.

Kajakkursen levde upp till mina höga förväntningar och jag rekommenderar den verkligen till dig som har 6 dagar över nästa sommar och vill komma ut och träffa kul folk och lära dig något vettigt. Jag har precis de kunskaper jag känner att jag behöver för att kunna pricka av
Mål 9:Lära mig paddla kajak från 1001-listan.

Jag har avsatt 3 timmar nu på morgonen till att gå igenom all mail och hittade inte mindre än 4 väldigt intressanta erbjudanden i inkogen som genast förflyttade sig in i min kalender. Tråkigt bara att Sala silvergruva inte hört av sig om den specialtur jag efterfrågat.
Den här gången var jag offline i 3 dagar och hade ungefär 30 mail som behövde svaras på. Jag vågar knappt tänka på hur överfull inboxen kommer vara när jag kommer hem efter grottexpeditionen till Vadve. 8 dagar utan interner borde betyda runt 80 mail som kräver svar... Jag vet ju vad jag ska ägna hemkomstdagen till iaf...