höjden av lycka

Visst är det en skön känsla när man slitit arslet av sig hela natten, däckar fyra timmar när man kommer hem och sen blir väckt 15 minuter innan klockan ska ringa. Att bli bestulen på de där 15 minutrarna är ju bara trevligt. När man sen går upp och upptäcker att kattungarna roar sig kungligt i en stor utvält kruka med blomjord känns livet verkligen värt att leva. Men lyckan är inte total föränn man inser att damsugsmotorn brunnit för att någon klipsk person damsugit med full påse alltför många gånger....
När man står där och sopar upp kopiösa mängder torr lös jord och har 40 minuter på sig att äta, duscha, klä på sig, kolla internet och ta sig till Gränby med hundarna då kan man trösta sig med att den som ringde och stal mina 15 minuter kommer få sitt välförtjänta straff. Han ska nämnligen ha en trött, hungrig, smutsig och förmodligen felklädd Jenny brevid sig under en hel fotmollsmatch och genomlida en bowlingtimme med samma person efteråt. Gu straffar de tidstjälande... eller nått...


trafikoffer no. 2

Efter att jag plockade den där fågeln med takräcket för 3 år sedan har det varit lugnt på nattvägarna. Har väl väjt för ett par rådjur och haft någon galen katt som suttit för nära vägen och skrämts men så i natt hände det som inte får hända. En grävling bestämde sig för att korsa vägen samtidigt som jag körde där. Jag såg honom inte alls utan kände bara hur han sprang rakt in i mitt bakdäck. Han levde ett par sekunder innan han slutligen somnade in där i väggrenen. Stackars dumma lilla grävling!
Det är sådana där gånger man önskar att man aldrig satt sig bakom ratten alls. Att man nöjt sig med cykel och egna ben som transportmedel. Det är fruktansvärt hemskt att ett liv ska spillas för att en enda abonnent ska ha sin morgontidning.
Sånt FÅR inte hända...

Att sen någon av dem som var med och krockade med trädet på mitt distrikt för ett par veckor sedan tydligen dött nu gör ju inte saken bättre. Det är väldigt jobbigt att först se bromspåren, sen det skadade trädet, sen alla blommor, ljus och brev som ligger under trädet. Att se allt detta varenda morgon känns tufft. Speciellt som jag var där. Bara en gata ifrån när olyckan hände....

Tur att det var oväntat trevligt att köra reklamationsbilen efteråt annars hade jag nog tagit en pause i bilkörandet på obestämd tid.


3 kings tombs

Tog en kvällspromenad med G och hundarna och fann våran första geocache :) 
Den var inge svår att hitta alls. Lämnade ett kristalläpple från ett kalkstensbrott i Skövde och tog ut ett bonuskort från Pocketshop med en stämpel i.

Så här ser äkta geocachare med tillhörande geodoggs ut :)


Gps-lek

Har roat mig med GPSen hela dagen. Kom över ett nytt begrepp, geocaching, för någon vecka sedan och har nu utforskat det vidare. Kort går det ut på att du med hjälp av en GPS och några ledtrådar ska hitta "skattkistor" som är utplacerade över hela världen. Bara i Uppsala finns det över 100 stycken.
Ofta är cacharna gömda vid ett ställe som har historia eller är sevärt av andra anledningar. När man väl hittat "skatten" så tar man något ur den och lägger samtidigt till något man själv har med sig. Det finns tydligen speciella saker som färdas jorden runt mellan dessa lådor.

Ska ge mig ut och leta efter en cache vid Kungshögarna så fort G kommer hem från jobbet.

Upptäckte just att det fanns 3 stycken cachar att hitta där vi klättrade igår :(

Grottkrypning och klättring

Igår for vi till Klövbergsgrottan på Tyresö. Det var en blivade vildmarksguide på fjällekologikursen som skulle dit med sina kompisar och krypa grotta / klättra och jag och Anders hakade på.
Det roligaste med utflykten var att få träffa fler träningsnarkomaner som jag :) Folk som utan att fundera bestämmer sig för att cykla runt halva Europa. Folk som inte sitter hemma när de har tråkigt utan är på ständig jakt efter nya adrenalinkickar. Folk som inte bangar en utmaning...

Klövbergsgrottan är egentligen inget grottsystem utan bara sprickigt berg som råkat bilda långa gångar som man kan krypa/klättra/åla sig runt i. Det enda som krävs är en pannlampa... och oömma kläder. Känner idag att knäskydd nog inte suttit fel heller. Hade ett 30tal blåmärken från Korallgrottan och utökade samlingen med ett 30tal till igår.
Tog mig an områdets trängsta passage och upptäckte att jag faktiskt har talang för grottning. Smal, smidig och optimistisk verkar vara grundförutsättningarna för att bli en bra grottkrypare.

Efter grottan var det dax att forcera berget på utsidan. Dvs uppför en 20 meter nästintill lodrät bergsvägg. Det var 13 år sedan jag klättrade Skuleberget på via ferrata så jag var lite nyfiken på min egen reaktion. Kom hela vägen upp till toppen två gånger innan jag kände mig nöjd. Inga större svårigheter men benen skakade lite när 3/4 av väggen var avklarad. Jag tror att det mest handlar om en ovana för höga höjder. I vanliga fall står man tryggt bakom ett staket men här var man tvungen på att i första hand lita på att händer och fötter orkade hålla greppen och i andra hand att rep och säkringar och klätterkompisen nere höll.
Nu återstår att jobba bort spåren av rädsla och det ska börjas med första bästa måndag som det finns lediga platser på en klätterkurs. Bor tydligen bara några hundra meter från ett klättercentrum så det lär bli en del timmar där i höst.
Som vanligt vore det jättekul om någon vill haka på. Men jag har ju så fega kompisar så det blir väl inget av med det den här gången heller :P
Tur jag har G och mamma så jag slipper göra allting själv jämt :)

     

hemma igen

Efter en hård vecka i Jormvattnet med kombinerat tränings/studieläger är jag nu på hemmaplan igen. Med fullt minneskort på kameran, 37 waypoints och 4 tracks i GPSen, ett hundratal blåmärken, åtskilliga kilo sten och en handfull nya vänner måate jag bestämt hävda mig nöjd med resan.

Allteftersom kommer här upp bilder och berättelser från trippen men först måste jag hämta hundarna hos mamma, jaga upp Marie ur soffan och dra ut henne på en löptur i regnet och sen se Harry Potter på bio.

OM någon skulle vara intresserad av att krypa grotta/klättra lite i Stockholmstrakten imorgon så finns det tre platser i bilen... Sällskap är alltid trevligt!

några sista ord innan resan

HATA TEKNIK!!!!!

under förväntan

Jenny-Prylbög köpte sig en egen GPS och inte helt oväntat byttes lekandet ut mot en evig kamp mot kartprogrammet och tät bebyggelse. Varför varför varför kan ingenting bara fungera precis som det ska helt från början? Trösten är att jag iaf inte behövde betala massor med pengar hos snyltaren på Naturkompaniet utan lite mindre pengar från en privat importör.... Nu önskar man bara att någon kunde knäcka registreringskravet på Friluftskartan Pro... Var är min egen tekniknisse när jag behöver honom?


jenny hjärta brevbäraren

Precis i denna stund finns det ingen människa i hela världen som är mer älskad av mig än brevbäraren... Han/hon uppfyllde just min högsta önskan.

Nu: springa till paketutlämningsstället och hem igen på rekordtid
Sen: Leka med nya leksaken tills jag tröttnar och försöker hitta en tvättmaskin..
Ännu senare: Komma på en ny högsta önskan... och så kliva på tåget till ÖStersund

Mooot Jormvattnet!!!

Inatt bär det altså av. Mot fjäll och myggor och underbart kallt vatten. Som vanligt är resan mer än lovligt lång med sina 6 timmar på tåg tätt följt av 25 mil i buss. Hoppas jag hinner få min leksak så jag kan sysselsätta mig :)

Någon smart granne har bokat upp hela dagen som tvätttid så jag får snällt åka med smutsiga kläder... alternativt blöta om jag väljer att tvätta hos mamma. Kan inte riktigt välja vad som vore värst. Rena blöta kläder som torkar eller smutsiga kläder att tvätta i handfat mot slutet av resan...

För de som inte har en aning om var/vad Jormvattnet är tänkte jag hinta lite:


Tjejsnack v. 29

 Vad har du alltid hemma?
  • I skafferiet?
    bönor, passerade tomater, nyttiga flingor, linfrön, russin, kruskakli, pasta, quinoa, couscous, råris, VITARGO, proteinpulver, Minntu, chips och godis, mjukt och hårt bröd, linfröolja och olivolja, oboy
  • I kylen?
    mjölk, fil/yoghurt, mängder med grönsaker, chilipasta, lätta, ost i alla former... ju grönare ju bättre, någon form av inlagd gurka, vinäger, citron
  • I frysen?
    Just nu har vi ju ingen frys men när vi har det kommer där finnas massor med Quorn och basilikapuckar, majs, bönor, grönsaker, bullar och glass
  • I kryddhyllan?
    salt, svart/vit/chilipeppar, pepparmix, örtsalt, basilika, chilipulver, saffran, curry, salladskrydda,
  • I fruktskålen?
    banan, kiwi, melon, äpple och välfyllt med säsongens frukter

hittade en liten guldgruva

Satt och snokade runt efter ny musik att fylla mp3spelaren med inför resan och då hittar jag Oscensurerat Värsta hitsen och Mera värstinghits...
Hur kul är inte det :)
Visserligen har jag hört många av låtarna innan (det var ju en hel del Meduza, Rosenström, 250kg kärlek och Joddla med Siv) men nått nytt kul ska jag nog lyckas skrapa fram.

Edit 20:04: allt som glimmar är inte guld! har man hört de jag skrev om ovan kan man hålla sig till dem och strunta i resten...

höstens schema

Om jag hade väntat mig någons sorts barmhärtighet gällande föreläsningstimmar/dag nu när det blir en termin på geocentrum igen så hade jag helt fel. Om jag iunte visste bättre skulle jag nästan tro att september & oktober kommer bli vidrigt lika förra terminen på BMC.

Som plåster på såren behöver vi inte åka iväg på de 10 fältdagarna utan håller oss på behändigt avstånd i Vattholma.

Nu fattas det bara en litteraturlista... ska försöka snoka reda på en direkt

fästingsumma utflykt

Utflykt i förrgår till Lena kalkbrott i Vattholma. Resultat:

Fästingar Love: 55st
Fästingar Alice: 27st
Fästingar Jenny: 1½st

...och så massa kilo marmor...

gårdagens bowling

Bowling är kul. Bowling är jättekul! Men det som gör kvällen är ändå sällskapet... och att man är iaf i närheten av att vinna.

Kaxig kompis efter en omgång då han tryggt hade mycket mer poäng än mig och inte kände sig hotad av min strike: Synd att du ligger så ohjälpligt efter!

Efter 2½ omgång gick tiden ut och den kxiga kompisen vann med 4 ynkliga poäng över mig.


Tjejsnack v 27 + 28

 

Vecka 27
Nycklar

  • Vart går nycklarna på din nyckelknippa?
    Två hemnycklar, två cykelnycklar till mina cyklar, två bilnycklar till min bil, en källarnyckel och en bilnyckel till jobb-bilen.
  • Har du fler saker på nyckelknippan än bara nycklar, vad?
    En orange kon som kan blinka och som det står "I can go from 0 to BITCH in 2.5 seconds"... dessutom en stor plasthistoria med jobbilens regnummer. Utöver detta just nu ingenting men men ett nyckelband är på ingång. Ett rosa från David&Goliat som det står "Boys are stupid throw rocks at them!" på. Sen har jjag min älskade metallplatta som det står "BAJS" på :)
  • Vems nyckel skulle du vilja ha, om så bara för en liten stund, och varför?
    Svår fråga. Kan faktiskt inte komma på något alls...
  • Var förvarar du dina nycklar, när du inte bär dem med dig?
    uppepå stenskåpet i hallen
  • Vem har förtroendet att låna din hemnyckel och av vilken anledning skulle du låna ut den?
    mamma och svärföräldrarna... oftast är det väl hundvakt/kattvakt som saken gäller då... skulle kunna låna ut den till fler men ingen annan har frågat :)

Vecka 28
Internet/snigelpost

  • Har du internetbank, vilken? Om inte, varför?
    Nordea sen många år tillbaka
  • Brukar du posta något med snigelposten, vad?/Om inte, varför?
    Födelsedagskort ibland... annars är det dåligt på den fronten...blir mest mail
  • Brukar du handla, eller skulle kunna tänka dig att handla på internet? Vilken typ av saker?/varför inte?
    Klart jag gör... fast helst går jag ju i affärer och klämmer på sakerna innan jag köper. Iaf kläder...
  • Har du sålt något på internet, eller skulle du kunna tänka dig att göra det? Vad/varför inte?
    Har sålt massor på tradera... och lite hästprylar på annonssajter....
  • Vad är det bästa OCH sämsta med snigelpost? Med mail? Vilket föredrar du?
    Mail är bäst då man snabb kan få fram meddelandet. Snigelpost är roligare att få :) Men sms är nog det ledande kommunikationsmedlet här hemma. Snabbt billigt smidigt!

GPS

Som äkta prylnörd kliar det i fingrarna nu när pengar finns för en GPS. Funderar på en Garmin etrex Vista Cx men vet inte om det är värt pengarna med tanke på vad de jäkla kartorna till kostar....

Sugen är jag iaf... Grymt sugen....

Efter nattens missöden som slutade med att de sista tidningarna blev delade 2 timmar för sent är jag värd en gps... iaf med tanke på hur otrevlig ena nattförmannen var...

oj då...

Jag blev just med bil

Hej då Super-Nova!

Det tog inte många minuter innan Stens matte hade övertalat Stens husse om att de skulle ta Super-Nova också. Så nu har två av mina bebisar flyttat. Trots förlusten känns det ändå bättre då jag vet att de sover tillsammans inatt. Att de har varandra att ty sig till när de nya kattkompisarna ska sätta nykomlingarna på plats.

Lycka till mina små!

Hej då Bauta-Sten!

Bauta-Sten har nu flyttat till sitt nya hem. Paret verkade jättetrevliga och han kommer säkert få det bra men det gör ont i alla fall. De var lite sugna på Super-Nova också och jag hoppas de bestämmer sig för henne också så får Sten sällskap av någon han känner.
Känns lite sorgligt att liten bebis kommer sova själv eller med andra missar inatt.... :(

tisdagstema kanske

Har lite soppatorsk i fantasitanken just nu så tisdagstema känns lite frestande faktiskt... ska fundera på saken sen återkomma...


Snart flyttar Sten :'(

Jenny och gymmandet

ur träningsbloggen på funbeat:

Skrev ett liknande inlägg igår som försvann spårlöst på vägen till publicering. Får hoppas det inte händer igen för jag orkar inte skriva om det en tredje gång.

Ibland undrar jag om folk som jag borde tillåtas träna på gym. Om det inte finns någon glömd regel som säger att sådana som jag borde hålla sig till harmlös träning med den egna kroppen som redskap istället för att få härja fritt bland tusentals kilo vikter.

Jag ser framför mig hur jag kliver in på gymmet och tjejen i receptionen förskräckt tittar upp. Flackar med blicken innan hon snabbt jämför mitt ansikte med bilderna på förbjudna-besökare-listan. Hon kommer prata nervöst för att distrahera mig medan hon sakta trevar under disken efter knappen som sätter ihång larmet och ett decimetertjockt galler låser ingången för att hindra mig och andra hälsovådliga personer från att komma ens i närheten av träningsmaskinerna.

I verkligheten släpps jag utan problem in på varenda gym jag testat och det brukar se ut något som liknar det här:
Jenny smyger in bakom ryggen på Gustav i hopp om att ingen ska notera hennes närvaro. Anfall är bästa försvar och ett dolt anfall är ännu bättre. Hon riktar in sig på en maskin som någon just blivit klar med. Sätter sig tillrätta, spänner fast sig och vänder sig mot vikterna. Det är här galenskaperna börjar. Utan någon som helst verklighetsuppfattning sätter hon viktsprinten flera pinnhål längre ner än föregående person lyft. Åtskilliga kilo mer än vad som är realistiskt för en person av hennes ringa storlek att lyfta ens i sina vildaste fantasier.
Att hon sen knappt kan rubba vikterna vid ett provlyft är inget som stoppar henne. Lagt kort ligger! Vald vikt lyfts!
Så fortsätter hela den planerade gymtimmen. Målet är att alltid höja vikten efter föregående tränande och helst lyfta lite mer än medtränande, nästan dubbelt så tunga, Gustav som har många år av träning i bagaget.
Att Jenny sen knappt kan röra sig dagen efter och måste vila sönder resten av veckans träning också är priset hon är beredd att betala för en timmes egokick.

Jag vet att jag inte är ensam om denna prestationshysteri. Det måste finnas fler där ute som utan en tanke på den egna hälsan gör allt för att vara bättre än andra. Se bara till att hålla er borta från just mitt gym just de tider jag spenderar där. Min träning är tillräckligt påfrestande ändå, utan konkurrens om toppvikterna....

Haha... tror ni inte någon illvillig jäkel försökte radera mitt inlägg igen. Med tji fick du.. jag hade ctrl+c:at allt och behövde inte skriva om det en tredje gång :P

äntligen färdigt...

...ja inte städningen då men VHS har äntligen fixat färdigt höstens antagningar. Då jag har platsgaranti på programkurser var väl inte svaren så där överdrivet nervkittlande men jag hade ju sökt engelska för naturvetare också och med en reservplats 2 kan jag nästan vara säker på att få en plats när terminen börjar.

Nu hänger en kattunge högst upp i nätdörren ut till balkongen... ska se om jag hinner ta en bild. Så där ja...

image35

panikstäd

Med 7 vilda kattungar är man så illa tvungen att städa ungefär 278 gånger om dagen. Sen tar det ungefär 23 sekunder innan någon galning slitit ut en halv blomkruka på golvet och spridit runt jorden på varenda kvadratmeter.
Hoppas verkligen tjejen vill ha Bauta-Sten så jag slipper iaf en kattunge. Då borde jag bara behöva städa 238 gånger och det borde kunna få vara fint i 26 sekunder innan någon raserar det igen.

Dammsugaren kallar... 48 minuter tills illusionen om att kattungarna inte alls är supervilda och superjobbiga måste vara övertygande. Wish me luck!


var tar alla försvunna inlägg vägen?

Har idag skrivit inte mindre än två blogginlägg som försvunnit spårlöst på sin väg från färdigskrivna till publicerade. Var tar alla opublicerade inlägg vägen? Simmar de runt i cyberspace och samlar damm eller används de av FBI till att profilera brottslingar?
Det lär vi aldrig få veta.....

Tänker göra ett nytt försök att blogga ihjäl mammas blackberry så snart jag och den är placerad på samma plats och har oändligt med tid att slå ihjäl. Dvs i fjällen eller aldrig.
Det andra inlägget berörde mina gymovanor och världen ska få en ny chans att ta del av det imorgon. Strax efter det att jag sovit efter min 24timmarsvaka och precis innan en potentiell ägare kommit och besökt Bauta-Sten. Eller nått...

Inatt: 5 timmar i fullpackad bil med främmande människa på slingriga vägar och under förmodat illamående. Har åkt tidningsbil förr och vet precis hur mysigt det är. Lyckas jag köra mig själv och alla mina forna passagerare till spyendets rand så lär han lyckas med det också.

inlägg från träningsbloggen

För de som inte är medlemmar på funbeat kommer  jag lägga ut träningsbloggen jag har där även här...

Alltså direkt saxat från min blogg på funbeat:


Det har känts lite tveksamt det här med Tjejklassikern. Jag vill inte ha något mesigt tjejanpassat tjaffs. Jag vill ha något att vara stolt över... att skryta med ;)
Som räddning dök ett erbjudande från axa sports club upp. Halva priset på Lidingöloppet 15km och en tävlingströja på köpet. Som hittat!
Halvklassikern är förvisso inte En Svensk Klassiker men det är inte heller så mesigt som Tjejklassikern. Tillräckligt långa distanser för att vara en utmaning och ändå inte så tufft att studier blir lidande av träningen.

Nu är jag åter motiverad och det känns som om jag har hittat ett meningsfullt mål. Löpning ikväll alltså. Nästan så jag ger mig på Sunnerstagropens mardrömsbackar.

Kan avsluta med ett litet misstag som gjordes under måndagens löppass. Var ute i Fjällnora och irrade på deras bitvis dåligt markerade vildmarksled. Efter 1½ timmes teknisk avancerad löpning kom vi ner till sjön. Hann ta av skor och strumpor och tanken att pulsklockan är vattentät passerade mitt huvud. Utan att tänka ytterligare plaskade jag ner med kläder och allt och insåg inte hur osmart jag handlat föränn Marie utropade: Mobilen!
Smidigt! I fickan låg den stackaren och hostade kraftigt efter kallsupen. Fick ägna större delen av kvällen åt intensivvård. Läget var kritiskt ett tag men stabiliserade sig under gårdagen.
Idag fungerar mobilen felfritt och jag ska skicka kärleksbrev till Nokia.

Som sista ord vill jag bara tillägga att Trehörningen har mycket svalkande vatten och badet var faktiskt värt en mobiltelefon. Iaf en billig mobil.

Mitt liv i musik... eller nått...

Reglerna är enkla: Sätt ditt musikprogram på shuffle (blandning) och hoppa framåt för att besvara varje fråga med en låttitel. Resultatet kan bli riktigt galet. Fuska inte!

1. Hur mår du i dag?
You're beautiful   (James Blunt)

2. Kommer du någonsin att gifta dig?
Augen auf    (Oopmh)

3. Hur uppfattar dina vänner dig?
I think she knows   (Justin Timberlake)

4. Kommer du någonsin att få barn?
Dolly song   (Holly Dolly)

5. Vilken låt beskriver ditt liv?
The memory remains   (Metallica)

6. Vilken låt passar bäst in på den du håller kär?
Stupis girls   (Pink)
Kul med tanke på att jag alltid ansett mig vara mannen i vårat förhållande ;)

7. Vad ska du göra för att lyckas i livet?
Schnappi das kleine krokodil   (Schnappi)

8. Vad är det bästa med dina vänner?
Party all the time   (Sharam)

9. Hur kommer denna natt att bli?
Champion   (Amy Diamond)

10. Vilken låt beskriver ditt utseende bäst?
Jag går upp och håller käften   (Coca Carola)
Haha! Tack för den :P

11. Vilken låt beskriver din personlighet bäst?
Farväl leguan   (Björn Rosenström)

12. Vilken låt beskriver dina föräldrar?
7milakliv   (Martin Stenmark)
Passande!

13. Vad kommer du att jobba med i framtiden?
Nollpop   (Björn Rosenström)
Stämmer bra om man ser kortsiktliogt... det är det enda min höst kommer bestå av :)

14. Vilken låt kommer att spelas på din begravning?
500 mil   (Mimikry)
Ja visst... den funkar :)

15. Hur är du i sängen?
Run to the hills   (Iron Maiden)
No comments!

16. Kommer du att få ett lyckligt liv?
La camisa negra   (Juanes)
Underbart... kunde inte bli bättre :(

17. Vilken låt beskriver din bästa vän?
Hailie's song   (Eminem)

18. Vad kommer att hända i helgen?
Campione 2000   (E-type)

19. Har du någon talang?
Goodbye my lover   (James Blunt)
Hur ska jag tolka det?

20. Hur var din skoltid?
Bussresan  (Coca Carola)

21. Hur kommer du att dö?
Superman   (Eminem)
Weeii...


pengar pengar del 2

Vad skådar mitt högra öga... csn har överträffat sig själva och fixat hela mitt ärende (sommarkurspengar) på 2 dagar. Läs igen: 2 dagar!  Vad går de på? Vad de än tagit för otillåtna preparat är jag omåttligt tacksam och katterna sjunger en tacksamhetssång. Nu blir det äntligen kattmat igen...

Eller så har jag massor med pengar kvar på kontot och flinar i smyg åt att csn kommer få finansiera min bärbara dator...

Vad tror du?

ren njutning

image34

Jag älskar att få överraskningar i brevlådan... nu har jag att göra hela eftermiddagen. De intressanta artiklarna läses direkt medans de mindre intressanta blir toalettlektyr. Skönt att få byta ut förra numret som legat i badrummet i evigheter och börjar se lite smått äckligt ut...

pengar pengar

Sitter och klurar lite på vad jag kan tänkas behöva köpa när nästa lön kommer. Efter den här veckans slit är jag värd något speciellt och jag är grymt sugen på en bärbar dator.
Hade tänkt spara det ett tag men det är ju nu jag behöver den. Det är ju nu jag pluggar.
Har kikat runt lite i djungeln men tröttnar snabbt när det finns en miljon alternativ så tanken är att jag sänder ut min egen spårhund på marknaden så får han leta upp en grym dator åt mig :)
Bekvämt & praktiskt!