mineral och bergartsjakt

Dagen blev betydligt bättre än gårdagen. Lite segt bitvis med alla mätningar på förkastningar och lineationer men läraren släppte oss på en slagghg och vi blev genast mindre gnälliga när vi lekt av oss lite. 14 minigeologer med stora släggor i högsta hugg.... och alla bilarna med bakvikt på hemvägen :)

Uttökade min bergart & mineralssamling med ett antal stuffer. Hittade magnetit, amfibol, ryolit, mylonit, granådiorit, malmbreccia, Vattholmamarmor och inte helt ovanlig diabas.
Jag ska åka på mineraljakt i helgen och leta snygga kristaller och har för ändamålet inskaffat en helt egen geologhammare... Ser ni någon där ute i skogen med en illorange hacka och skitsexiga skyddsglasögon krypande på alla fyra med en lupp och en propp under näsan så är det säkert jag. Är lite sugen på att dra mig åt Surahammarshållet då jag hört att det finns snygga ametister där. Men allt beror på om Love och Elder tänker hålla sig lugna tillsammans. De har iaf inte dödat varandra ännu... De försöker skälla ihjäl varandra med mindre lyckat resultat. Jag är nöjd så länge det inte kostar massa pengar hos veterinären.

+2

Om en liten stund ska jag åka iväg och ha fältkurs i Vattholma. Hoppas dagen blir liiite mindre enformig än igår. Det är endast +2 grader ute så det blir underställ och stolsvärme i bilen idag :) Under dagen kommer exchefen förbi med monsterhunden. Elder ska bo hos oss ända till på måndag och jag kan inte ens föreställa mig kaoet han kommer ställa till.

Tur han är så söt...


image41

Perfekt tajming

Precis vad jag behöver just nu. 1 stycken trasig häst och 1 stycken flyttad hovslagare. Kan livet bli bättre

Slakt av personbästa igen...

Seg, trött och väldigt omotiverad. Trots det slog jag återigen personligt rekord på 10 000m igår. Det nya lyder 47,59 och duger med tanke på förberedelserna. Benen gnällde loppet igenom om asfalten och det är någonting skumt med min vätskebalans. Gårdagens tid har jag alltså återigen min envishet att tacka för. Tänk vad treligt det vore att någongång få genomföra ett lopp enbart på kroppsstyrka.

Om en timme och 25 minuter drar höstens första kurs igång. Bergarter och jordarter. Spännande. Men först måste jag få gnälla lite över grävmaskinen som står och spyr ut avgaser rakt in i mitt sovrummsfönster. Om jag vill föraren någonting skulle jag inte ens behöva sträcka mig långt för att knacka på hans fönster. De ska stå där i flera veckor och fixa en läcka i grunden. De börjar klockan 7 så några problem med att komma upp på mornarna existerar inte. Iaf inte om man inte vill dö av antingen avgasförgiftning eller buller. Måste komma ihåg att ha någonting på mig när jag kliver upp den närmsta tiden... om det inte är en snygg grävarförare förstås ;)

Nu: lämna hundrana på dagis (hos mamma) och länsa spargrisen så jag har kontanter till kurslitteraturen

Sen: karaoke med nollningen hos Möbius

Ännu senare: En liten rask löptur vore trevligt


hårdstart

det var verkligen en hårdstart på den här terminen... upp 8 imorse för omtenta i kemi. har inte pluggat en sida sen juni men jag tror det kan ha gått ganska bra. Tentan var ganska lätt så kuggar jag igen är det enbart för att jag prioriterat massa annat den här sommaren. Som tex jobb och sommarkurs.
Nu är det en veckas vila från allt vad skolarbete heter och istället drar nollningen igång ikväll. Jag är nollegruppsansvarig vilket betyder att det är jag som ska skydda nollorna från mina alkoholoserade medgruppfaddrar :)
Har tänkt jobba tisdag & torsdag och så ska ett par dagars träning tryckas in i det fullspäckade schemat.

Var nyss på BR och inhandlade en mjukispapegoja som nollegruppsmaskot. Nollningstemat är Pirat och våran grupp heter Papegoja. Hade kunnat handla ihjäl mig på pirattemat med allt från bälten och halsdukar till fleecefiltar och matlådor men nöjde mig till slut med den neonrosa papegojan. Så länge :)

Resultat från Midnattsloppet

Gårdagen var allt annat än perfekt. Var kall och seg innan. Ena skosnöret gick upp efter 2km. Det var sjukt trångt mest hela tiden. Nästan i klass med Tjejmilen. Var rejält hungrig mellan 4e och 7e kilometern. Kände av knät efter 6km. Hade riktigt ont i axeln mellan 8 och 9 och höll på att kissa på mig på upploppet.

Trots det kapade jag mitt pesonbästa med 2½ minut. Nya rekordet lyder 48:53. Med tanke på hur lite grenspecifik träning jag gjort borde jag kunna avancera ytterligare några minuter utan större ansträngning. Som mamma sa: Du är ju bara 13 minuter efter dam-vinnaren :)
Kom för övrigt på plats 258 av 4337 damer och på plats 3102 av  17000 löpare. Inte illa pinkat!

Midnattsloppet 2007

Ikväll startar tävlingssäsongen. Först på tur är Midnattsloppet. 1 mil asfalt runt Södermalm. Sprang loppet förra året och gillade verkligen stämningen. Att springa i mörkret passar mig som nattjobbare utmärkt.
Uppladdningen har inte varit den bästa. Först skadat knä med tillhörande löpförbud. Sen kryssningen i onsdags... Tror att både knä och vätskebalans är återställt nu men de sista veckornas träning har ändå varit helt förstörda.
Sen är det en veckas nollning kvar til nästa lopp som blir Tjejmilen nästa söndag. Känner egentligen att jag är färdig med det loppet men det blir iaf ett år till.
Sen har jag en hel månad på mig att ladda upp inför klassikerpremiären på lidingöloppet.

Ikväll ska jag slå personbästa!


bagagefunderingar

Har stött på en liten fundering. Vad packar man till en 24-timmars? Pengar är det enda somjag kan komma på... och så kanske något ombyte om man hade tänkt klä upp sig lite på kvällen.... Är det allt man behöver?


tiden går

Nu är det bara två frågor kvar på tentan. Tänker göra dem ikväll när G kollar på fotboll. Canal+ är en förbannelse. De visar minst 132 fotbollsmatcher om dagen. Stackars G är helt förvirrad. Försöker se alla samtidigt. Får epelepsi när han zappar mellan kanalerna och ångest när han måste gå till jobbet. Livet som fotbollsnörd har blivit allt annat än lättare att leva....

Spanade runt lite på Viking lines hemsida och hittade massa mysigheter i taxfreen. Får jag fresta med Fisherman shot (ska bli skönt att slippa bowla varenda gång jag vill ha sådana) eller Sambuca kanske... Synd bara att båda är starksprit... dvs man får bara ta in en liter totalt... om man nu följer regelboken.

Snart kommer G hem med filen så jag kan göra min ultrastarka vitlökssås. G har avböjt erbjudandet om middag ikväll och tänker laga sin egen mat... Kräsen eller smart är frågan :)

det rör på sig

Oj vad jag är ambitiös.... 3 av 9 klara och jag tror nästan det får vara dax för en liten simspause...
Målet är 5 frågor idag. Så gör jag de sista 4 och den hemska dagboken imorgon. Ska tydligen berätta vad vi såg och lärde oss varje dag på resan till Jorm. Som om jag kommer ihåg det nu :S Får ta lite hjälp av exkursionskompendiet tror jag...

hemtenta

Nu sitter jag alltså här med min hemtrenta och jobbar flitigt. Räknade lite på tid och upptäckte att det är idag och imorgon som gäller om den ska hinna in i tid. På onsdag är det fadderkryssning och på tordag kan jag inte tänka mig att jag har lust att plugga.
Räknar man lite till kommer man fram till att enda tiden som finns för kemiplugg till andra tentan är på lördag. Ett helt sommarlov har gått och jag sitter på lördagen med böckerna...Dumt men inte helt oväntat kanske.

Åter till tentan. 2 av 9 frågor klara...

mysdag

Spöregn och sims... kan en "ledig" dag bli bättre?
Ska bara ägna dagen åt mys och gott. Minisemester innan verkligheten hinner ifatt igen imorgon. (Anders: Nämner du kemi en gång till på min vilodag så ska jag personligen komma ut till Knutby och ge dig en lektion i några gifters löslighet i människokroppen!)

Ser fram emot kvällens bio. Mest för att jag planerat köpa en stor påse lösgodis till den :)

jag och eex...

Inatt var det ssta natten med caddyn. Passade på att smälla i andra knät också så nu är jag dubbelsidigt handikappad. Perfekt läge inför tävlingssäsongen.

Om någon timme kommer Gs storebror och hämtar två kattungar. Panda är fortfarande högsta rad engagerad i kattungarnas väl och ve så vi får se hur hon tar det stackaren. Förhoppningsvis tycket hon det är bekvämt att bara ha en kattunge att jäkta runt efter men hon lär ju leta lite efter de andra innan hon förstår att de är borta.

Har bestämt att nästa vecka ska dediceras till pluggande. Det borde väl betyda att jag inte har någon som helst skyldighet att sätta mig med tentorna nu även om jag är pigg? Tänkte städa lite (tentasyndrom jag vet :P) och spela Sims. Var evigheter sedan sist. Har inte ens installerat de två senaste paketen.
Senare ikväll får det bli bio, Simpsons, och jag skulle gärna vilja bowla före men har ingen att bowla med...


frustration

I väntan på att knät ska läka sitter jag och slösurfar. Det stora frågan är varför jag varken pluggar till kemitentan eller gör hemtentan i fjällekologi. Nu när jag har all tid i världen är jag helt omotiverad och kommer mig inte ens för att plocka fram böckerna.

Att köra bil 12 timmar per dygn kan verkligen inte vara ultimata förutsättningar för att läka en senskada på höger knä. Tur att det bara är en natt kvar. Därefter har det onda exakt 6 dygn och 14 timmar på sig att att försvinna innan det är dax för uppvärmning inför starten i midnattsloppet.
Håll tummarna!

snart är det dax för livets goda dagar

Nu börjar det dra ihop sig. De närmaste veckorna kommer bli sprängfyllda av roliga aktiviteter.
Här är allt jag har att se fram emot

-Ett par dagars ledighet innan alla kurser drar igång igen
-Fadderkryssning nästa onsdag
-Rosenström på Märstakalaset nästa fredag
-Midnattsloppet nästa lördag
-Fadderträff med sittning nästa söndag
-Två veckors lek på nollningen
-Tjejmilen 26e
-Ev Chris Cornell måndagen 27e
-3 veckor i fält på nya bergartskursen
-Geologins dag 14-15 sept
-Lidingöloppet 29 sept

(På ett hörn kommer även två tentor försöka få plats men de förtränger jag just nu)
Men först är det 3 ordinarie arbetsdagar och ev 3 extradagar kvar innan allt drar igång....

Sol och blå himmel

Varifrån kom det fina vädret? Just när jag vill ha regn och åska så man först kan sova hela dagen och sedan sitta innne och jobba med hemtentan. Känns nästan som om man är tvungen att ta hundarna och kurslitteraturen och sätta sig ute på en gräsmatta istället för att sitta inne och uggla.

Idag eller imorgon tänker jag göra sista formtestet innan midnattsloppet. 1 mil asfalt i tävlingstempo eller strax under. Så jag vet hur hårt jag måste pressa mig under loppet sen. Måste ju slå personbästa i år.

Snabb uppdatering

Det sämsta med att jobba 11-timmars nattpass är att man i princip bara jobbar och sover och därför inte upplever någonting kul att blogga om. Igår fick jag dock lön för mödan när jag blev uppkallad till Småprataren direkt efter arbetstid. Hade ingen aning om vad han kunde täknas vilja så förvåningen var stor när han efter att ha smörat rejält erbjöd mig nya arbetsuppgifter. Jag ska nu jobba med utvecklingen av GIS-körningen och vara testförare för nya budboken landsbyggd.
Nya roliga arbetsuppgifter, möjlighet att styra arbetstiderna själv och mycket mer ansvar (lönen har jag inte sett ännu)... Jag skulle vilja påstå att jag blev befodrad :)   Jag är nu ytterligare ett steg närmare mitt mål att ta över hela företaget inom 3 år :P
Dessutom blev jag erbjuden exjobb när det är dax för det. Inte inom geologi då men GIS är definitivt inte något av det sista jag kan tänka mig.
Känns skönt att med 3 år kvar på utbildningen redan ha blivit erbjuden både exjobb och jobb :) Är det sådan efterfrågan lär jag ju kunna välja och vraka när det väl är dax att ta sig ut på arbetsmarknaden efter examen.

Mitt skadade knä från i måndags har nu läkt så pass att det blir löpträning i kväll. Mot Grindstugan!