tiden rinner iväg...

snart kommer G hem och då tänker jag faktiskt inte sitta här så mycket vilket gör att jag snabbt avslutar sammanfattningen av 2006 med den viktigaste delen... Vännerna :)

Många nya upplevelser har resulterat i många nya bekantskaper... tänkte nämna några av de viktigaste:
Camilla - som visade att nya bekantskaper kan vara värda mer än gamla. Det gäller bara att möta rätt personer vid rätt tillfälle...
Helena - tänk att det finns fler därute med samma sjuka humor... tro inte att du kan smita undan bara för att du inte läser kemin med mig nästa termin
Emma - lärde mig att inte dömma folk efter sminket :) Att jag nu själv har en synnerligen välfylld och välanvänd sminkväska är helt och håller hennes fel...
Anders - är helt otippad med på min lista... man vet aldrig var man har honom och när det landar ett sms i  mobilen är det alltid med något helt oväntat innehåll....
Någon som givetvis är självskriven på listan är Niclas.... har egentligen inga övriga kommentarer. Glömd glömdare glömdast :P

Om någon känner sig utanför min lista så är det inte mycket att göra åt det. Personen i fråga får helt enkelt anstränga sig för att synnas mer i mitt liv nästa år :)

7 timmar kvar

mitt nya år är räddat... Fick för mig att kolla Hinders hemsida och gissa vad jag hittade.
De kommer HIT. Ja eller till Stockholm men det är ju nästan här :D  23 mars! Biljetterna är bokade....

Farfar ringde nyss och fixade problemet med den oinlösliga checken. Jag ska helt enkelt be banken ringa honom om det krånglar igen. Antar att han är en mycket viktig kund så det lär ordna sig direkt.... Jag vill också vara ekonomiskt oberoende... folk lyssnar mycket bättre på en då :P

9 timmar kvar...

sitter och längtar efter mitt paket från nelly trots att jag vet att det är minst 5-6 dagar kvar innan det kan dyka upp. Beställde en skitsnygg jacka på rean. Passade på att slänga med en tröja när jag ändå höll på :) 
 Det är första gången jag beställer kläder på nätet :) Vill annars känna och prova saker innan jag köper dem. Visst kan man skicka tillbaka saker man inte vill ha men det brukar liksom inte riktigt bli av. Vet hur det brukar bli med månadsböcker från bokklubbar... 

Djuråret 2006 har inneburit glädjeämnen och fruktansvärda tragedier...
Fáfnir blev mordhotad i våras men är idag tack vare Camilla både frisk och fri. Det är i såna där lägen man ser vilka som är riktiga vänner och vilka som bara låtsas.
Qs liv hängde också på en skör tråd i somras när hon fick det där hemska såret. Varje dag de första veckorna innan läget stabiliserades var en mardröm.
Katterna Elmo, Puff och Thea flyttade in i somras... liksom Koala/Fräs som flyttade hem igen efter en tid i Märsta. 
Så alla de oförklarliga dödsfallen bland katterna. Veterinären står handfallen och allt jag kan göra är titta på när katterna dör en efter en. Först var det Pi. Sen Virus. Efter det dog Thea för bara några veckor sedan och just nu är Winky riktigt dålig.


10 timmar kvar...

...och nu har de börjat skjuta raketer och smällare. Stackars Love :(  Funderar på att fixa lugnande till honom nästa år. Hade tänkt springa till stallet innan G kom hem men nu vill jag inte lämna Love ensam.

2006 har bestått av en hel del pluggande... Betydligt mer än jobbande iaf. Lyckades äntligen få klart slutbetyget på komvux i våras och nu är det universitetet som gäller. Bara 3½ år kvar nu...
Jobbet har inte inneburit några större sensationer. Lite mer krig än vanligt... Däremot kommer allt förändras nästa år. Har en månad kvar innan Den stora omläggningen. 27 distrikt blir 17 och en hel del folk får gå... Turligt nog sitter jag säkert på min plats... en kombination av många år och bäst på jobbet :P
Jag var dessutom en av de få som får en rejäl löneförhöjning. 600 kr mer om dagen är väl helt ok eller?


såg att ett av årets nya ord är legga. Äntligen ett vettigt ord man kan ha användning för... Istället för att behöva säga "Jag fick visa leg" räcker det med ett enkelt " Jag blev leggad"
Smidigt!

Gott nytt år!

Man borde kanske göra någon form av sammanfattning av 2006...

Läste 47 böcker. Nytt bottenrekord. Den bästa av de 47 som jag kom igenom var utan tvekan Himmel över Everest av David Lagercrantz den bästa. Utan tvekan...

Det har varit mängder med musik under året men trots det har jag svårt att välja ut några favoriter. Har en del Rosenström givetvis men jag är fortfarane osams med honom efter spelningen i Fyrispark.

Väljer ut några låtar som spelats mycket under året istället...

...Kirche - Böhse Onkelz
...Who's da man - Elias feat. Frans
...Crazy - Gnarles Barkley
...Boulevard of broken dreams - Green day
...Lips of an angel - Hinder
...Goodbye my lover - James Blunt
...Augen auf - Oompf!
...Stirb nicht vor mir (don't die before I do) - Rammstein feat. Sharleen Spiteri
...Hips don't lie - Shakira feat. Wyclef Jean
...Blända av till halvljus - Stefan och Krister
...Det löser sig - Timbuktu
...Vem får nu se alla tårar - Wilmer X
...Hon i fönstret - Coca Carola
...Stupid girls - Pink

och så mängder med Björn Rosenström då... men det får inte han veta om så det pratar vi tyst om.

Det har rått brist på livespelningar i år. Bara två stycken och båda med Rosenström. Den första var helt fantastisk... Den andra var också grymt bra men det skuggas av andra saker.

Drömkonserten 2007 skulle vara Rammstein...

Ska pausa lite och spela mitt blomaffärspel :) Återkommer senare med andra ämnen i Återblick 2006


spelberoende

Har kärat ner mig i ett simpelt litet shockwavespel. Går ut på att driva en blomaffär. Så, vattna, gödsla, plocka blommor, slå in dem och sälja dem. Enkelt och bra :)
Datorn är ju lite instabil just nu så i brist på mer avancerad underhållning provade jag de fria 60 minuterna i blomstershoppen och fastnade direkt... Så nu sitter jag här och slöspelar. Det enda man orkar när man jobbat hela natten och sovit bort dygnets ljusa timmar.

Passade på att åka till stallet med firmabilen... Det var isgata på vägen så jag jobbade Fáfnir på vallen ett par minuter.
Q var som hon alltid är när det blåser... sprang runt, skuttade för minsta lilla, vägrade gå in, kunde inte stå stilla och äta osv. Kände mig inte upplagd för att riskera livet på isen just idag så hon fick vila. Hoppas på lite lugnare väder och häst imorgon istället.

En mycket trevlig jul :)

Julafton tillbringades hos mamma med vårat mycket otraditionella julbord. Mat och Kalle och fika och julklappar... precis som en julafton ska vara :)
Gårdagen blev lugnare än väntat med nästan tre timmar i biomörkret. Casino royal var filmen och den får klart godkänt även om jag hade större förhoppningar. Satt mest och störde mig på bondbrudens fula sminkning...
Idag måste ju G såklart jobba så denna sista dag på julen får jag fylla med trevligheter själv.

Har såklart blivit förkyld nu på lovet. Med vitlök/lök/kardemumma har jag lyckats avstyra tre förkylningar den här vintern så jag hoppas slippa den här med :)
Jag får iaf vara hemma i lugn och ro och försöka bli frisk. Stackars G ska stressa runt förkyld bland julklappsbyten och mellandagsrea på jobbet.


Julklappsverkstad

Julklappsverkstad

Vad besviken jag blir :(
Köpte en läderrem och olika pärlor i ben för att göra ett armband och ett halsband till G i julklapp. Han har tjatat om det i evigheter så jag var supernöjd med min idé. Ända tills det visade sig att jag sitter här kvällen före julafton med en läderrem som är för tjock... eller så är det de förbannade hålen på pärlorna som är för små... I vilket fall som helst slutade det med kreationen på bilden. Det bidde inget halsband det bidde ett armband... och är jag inte nöjd med det så blir det inget alls... det finns inga fler pärlor som går att tvinga på remmen ens med våld.
Så G får ett armband med dagisvarning och jag lär mig (kanske) att inte vara ute i sista sekunden nästa gång. Surt...

Love

156715-2

Vacker Alice

Vacker Alice

Julmusikbekännelser

Dagens (och veckans) musik har varit julmusik.
Det bästa med julmusik är att man kan lyssna på grupper/artister man inte"får" lyssna på till vardags. I mitt fall innebär det att jag fullständigt frossar i Peter Jöback :D
Hans låtar från cdn "Jag kommer hem igen till jul" är det enda som spelas just nu... och jag älskar dem :)

Hemsidan tillfälligt utbytt

Datorn hemma har bökat något förskräckligt den senaste tiden. Windows suger, program vägrar funka osv osv. Nu har min ork tillfälligt tagit slut så jag faller för frestelsen att ta den enkla vägen ut. Dvs skapa en sån här blogg som alla andra.
Inte personligt, inte kul, inte snyggt men det får bli som det blir. Det är ju inte för all evighet förhoppningsvis. Bara tills jag bestämt hur jag ska lösa relationsproblemen med datorn.
Tyvärr krånglar internet också så det kanske inte blir nått av det här försöket heller... Ska iaf göra mitt bästa eller nått åt det hållet...