Skatteverket jobbar ihjäl sig

Jag vet inte vad handläggningstiden hos skatteverket brukar ligga på men 3 dagar för att utfärda en F-skattesedel låter helt sjukt snabbt. Någon har antingen just haft semester eller ska snart gå på den.
Applåder till vem det nu var som jobbade så snabbt!

(att personen lyckades få hela min affärsidé om bakfoten och därför utfärdat ett något tveksamt registreringsbevis behöver vi ju inte prata högt om)


Fredagsunderhållning slår prisrekord!

Har man inget bättre att lägga pengar på en fredag i augusti så bokar man in en bilservice.
Hela 3 saker ska bytas/kollas den här gången och notan hamnar lite lagom på närmare 8000kr. Som hittat. Sånt borde jag göra varje fredag...


Två steg framåt och ett steg bak

Har fått många mailsvar efter den produktiva helgen. Några bakslag givetvis men flest framsteg.
Två av mina favoritmärken inom klätterutrustning tyckte miin affärsidé är bra men backade på webshopskonceptet. Tack men nej tack! Utan fysisk butik med vanliga öppetider ville de inte samarbeta alls.
Synd. Mycket synd.

Däremot fick jag possitiv respons från andra märken så i slutet på nästa vecka tänkte jag passa på att hälsa på generalagenten när jag ändå har vägarna förbi Göteborg.

btw.. är det någon som har koll på äldsta kusinens mailadress? Eller mobilnummer kanske. Mailde den gamla vanliga adressen för över två veckor sen men får inga svar och det känns lite tråkigt att bo i Göteborg i 3 dagar utan att hälsa på.


Steg ett mot egenföretagare taget

Nu är det gjort. Jag har svarat på konstiga frågor, beräknat min kommande försäljning och lovat sanning med själen som insats. Jenny är nu ett stort steg närmare ett Eget Företag.

De som undrar varför Sverige har så dåligt med nyföretagande kanske skulle sätta sig ner och försöka fylla i en bolagsansökan. Svenska är mitt modersmål, min IQ ligger på en tillfredsställande nivå och ändå hade jag uppenbara problem att förstå de hjälptexter som skulle underlätta ifyllandet av blanketten.
Varför dessa krångliga ord och formuleringar som kräver en master i företagsekonomi?
Skärpning politiker!

Regndag=idédag

Nu har jag sån där enormt överdriven energi igen. Jag vill göra sjutusen saker på en gång och allt ska hända precis nu. Antar att det kan vara ganska enerverande för omgivningen så det är tur G jobbar och slipper genomlida min frustration över att saker tar tid.

I skrivandets stund jobbar jag med ett antal projekt.

-företagsnamn behöver kommas på så jag kan gå vidare med registrering
-gruvutflykter i SSFs regi
-idéer till egna utflykter
-äventyr inom företaget
-förslag på turer till TVM-gruppen som ska startas i höst
-samordning av listpunkter som är bortglömda och behöver tas tag i

och så är jag lite sugen på att baka en banakaka


Kalender dog av hetsätning

I hela en minut trodde jag att det fanns en helledig vecka i augusti. Jag började så smått fantisera om slösurfning och oplanerade hundpromenader och kanske lite meningslöst drivande på stan. Sen fick jag ett sms och så var den veckan bokad den med..

Visserligen köpte jag en ny större och tjockare kalender för att jag tänkte att jag skulle få plats med mer under hösten men det  här är ju löjligt. Jag hade 3 dagar ledigt efter Kina och så har jag för mig att det var 1-2 dagar där efter kajakkursen men efter det är kalendern full fram till kursstarten i september.

Nu överdrev jag.
Jag har faktiskt ledigt.
Den 14 augusti.
Hitta på något någon?

Hemma igen

Efter 6 intensiva dagar med klättring och paddling är jag nu hemma några veckor. 4 veckors jobbande har chefen lyckats tjata till sig så jag vet vad jag ska göra med tiden iaf. Utöver jobb har jag tänkt paddla och klättra så mycket som möjligt och alla är välkomna att följa med.
Gärna folk som aldrig klättrat eller paddlat tidigare men vill lära sig.

Det blir en gruvträff i slutet av Juli i Håksberg som intresserade gärna får fälja med på. Inga förkunskapskrav här heller men nyfikenhet, upptäckarlust och vilja att träffa kul folk som brinner för sina intressen är definitivt fördelaktiga egenskaper. Jag kommer ha några platser lediga i bilen om någon vill haka på.