PsykBu

image73

Om Bu vore människa skulle hon förmodligen låsas in och medicineras.

Dagens låt är...



...Utan tvekan Revenga med System of a down


Lycklig Love

image72

uppföljning

Jag kan nu stolt meddela att min blogg är första sökresultatet på altavista om man söker på erradikera. Uppdrag slutfört!

Idag är jag vidrigt uttråkad. Dessutom har jag träningsvärk efter gårdagens ju-jutsupass. Utöver det är jag hungrig. Det är synd om mig...

erradikering i dess ädlaste form

Vi har helt ofrivilligt full tillgång till en oerhört spännande studie i dubbelmoral och skev verklighetsuppfattning. Vi har nämnligen under senaste kursen blivit påprackade ett tvättäkta orginal med åsikter om precis allt. Men det är inte främst det som jag har tänkt blogga om idag.. Det är hans ordval.
Denna man av utlänsk härkomst har drillats hårt i den akademiska världen och har ett fantastiskt ordförråd. Att alltid försöka svänga sig med svårast möjliga ord kan dock ibland leda till överdrifter och missuppfattningar. Dagens exempel:


"Tänk på att dåliga vanor sitter fast mycket snabbare
en man tror och de blir svårt att erradikera."

Min första reaktion innefattade bl a en svordom, ordet erradikera och ett antal frågetecken... ungefär så här: Vad f*n är erradikera???
Då Nordstedts svenska ordbok på 1381 sidor och 70 000 ord OCH wikipedia svikit mig var jag tvungen att vända mig till min kurskamrat som gissade på att ordet var en direktöversättning av engelska eradicate - utrota (om brott, sjukdom etc.)
Som ordkänslig kan jag tycka att det här ordet är liiiite att ta i i det här fallet. Han syftar till ett informellt språk i en rapport. Att utrota det informella språket till fördel för ett uppstyltat akademiskt språk som bara de invigda förstår (om ens de) och ingen orkar läsa verkar som en både oönskad och drastisk lösning.
I brist på bättre sysselsättning (och jakt efter ammunition i ett ordkrig) googlade jag erradikera (efter att ha kammat noll hos altavista). Jag fick 5 söksvar. De handlade om sovjetisk politik, bakterier i en tarm med tumörer, hiv och kororektalcancer. (Kan även nämnas att samtliga var författade av folk med astronomiska konton hos csn)
I den här samlingen av oönskade styggelser tycker alltså våran kära lärare att informellt språk i en akademisk rapport passar in. Way to go! Mer rappakalja åt folket!

Nu är min förhoppning att även min fantastiska blogg ska få en plats bland ovanstånde förnäma akademiska texter där ordvalet varit av yttersta grad. Erradikera, erradikera, erradikera. Kanske en mer frekvent användning till och med kan ge mig topplaceringen före sovjetiska politiken.
Jag har valt att skriva ett inlägg som nämner erradikering vid upprepade tillfällen enbart för att nästa gång någon stackars vilsen student stöter på en alltför högtravande formulering så ska han/hon ändå slippa känna sig ensam. Vi har varit där, vi har hatat det, vi har överlevt det och är DU i behöv av stöd och sarkasmer i kampen mot akademiska stofiler så finns vi här för just DIG


Förnying

Av någon outgrundlig anledning vaknade jag utvilad halv 8 imorse. Skuttade upp och väckte den lediga sambon som muttrade något ohörbart, vände på sig och somnade om. Vilka fasoner. Här är jag pigg och glad och så ställer han inte upp och underhåller mig. Surgubbe!

Så nu sitter jag och funderar över hur jag ska fördriva de här 2 gratistimmarna som jag just fått. Medan jag lite oengagerat funderar över om jag borde plugga passar jag på att ändra stilmallen på bloggen. Är inte alls nöjd med nya färgerna men de är bättre än den tjuriga svarta jag haft alltför länge nu. Ska fixa till och flytta om lite när jag känner mig på det humöret. Just nu har jag bara lust att försöka hitta Den perfekta upplevelsen för dagen.

Helst av allt vill jag paddla. Himlen är blå och det ser ut att bli en perfekt dag för just det. Dock minns jag hur det gick sist jag försökte planera in en vattenbaserad aktivitet. Då tog det mindre än en kvart innan horisonten svartnade och illvilliga åskmoln mullrade sitt bästa för att förstöra dagen.

Grattis mig själv (och kanske de andra.. lite)



Jag vill bara kort gratulera mig själv till en väl utförd gradering och fint gult bälte som belöning

Tillökning

Igår kväll föddes en ny liten varelse...
Nej det är ingen katt den här gången det är en liten människa. (och nej den är inte vår) Det är E&Ms lilla kotte som nu äntligen fick sin vilja igenom...

Nu väntar jag bara på att Kotte ska bli tillräckligt stor att leka med. Jag ser redan fram emot att få lära henne allt jag kan :D

70!

Så... efter en evighet att lvlande och questande har jag nu äntligen dingat 70! Borde egentligen gjort det för länge sen men det kommer ju så mkt annat i vägen... som en drös med altar som skapas när jag upptäcker att jag verkligen behöver ngt men inte vill betala för det...
Att sen altarna aldrig hinner nå rätt lvl innan jag inte längre behöver deras tjänster glöms lätt....

En tomhetskänsla smyger sig på...Vad gör man nu? jagar guld? jovisst men till vilken nytta? spelar pvp? hmm... vore trevligt... OM det nu inte var så att jag suger på pvp och bara dör hela tiden..
Ska nog försöka mig på en speedrun 1-70 så snart jag bestämt mig för om jag ska byta server och ras och klass och allt sånt där.. suck... det här kommer ta tid. 

Åt de stackare som inte hängde med alls i jargongen ovan kan jag ge en kort resume på lätt svenska. Jenny gick ner sig rejält i dataspelsträsket. Nu har Jenny nått botten/toppen och vet inte riktigt vart hon ska ta vägen nu... Jennys liv saknar mening. Jenny har problem!
Dessutom har jag en annan nyhet. Jag har en kul grej på gång i sommar. Allt ska bara falla på plats så får ni veta... måste smöra för chefen också så han ger mig ledig en helg där precis när alla semestrarna börjar. Något olägligt men det här känns som en chans man inte får så ofta...

kort uppdatering


För de nyhetstörstande kan jag meddela att

- årsmötet var precis så kul som väntat...
- mellanhäst har roat sig med att dra på sig ytterligare en kronisk sjukdom... jag är varken förvånad eller livrädd. En grej mer eller mindre att oroa sig för gör ingen större skillnad.... den enda som orkar vara lite upprör är mitt visakort....
- man kan möta väldigt udda människor mitt ute i skogen. Tur att jag är knäpp jag med...
- G har gjort sin grottpremiär! han är kanske stor och osmidig men definitv något att satsa på...
- den kommande helgen har jag bokat in mer aktiviteter än det finns tid på dygnen... hur hade jag tänkt mig hinna jobba båda dagarna, jujutsuträna på lägret båda dagarna och sen hinna både till Gillberga på söndag OCH åka på hemligtur med nya bekantskaper...

Som avslutning ett stort GRATTIS till Siris husse som numera är lägenhetsägare! Puff vill gärna bo hos dig... ha förbarmande för en kärlekstörstande kisse...

Glöm nu inte SGKs utflykt till Gillberga gryt på söndag. Jag ska dit och vill någon hänga med så har jag plats i bilen. Ta chansen att prova på grottning i sällskap med folk som kan lura in dig i trånga gångar OCH dra ut dig därifrån när du fastnat!