utnyttjad till max som vanligt

Ger man dem fingret tar de hela armen. Slår aldrig fel. I natt ska jag först lära upp ett nytt bud/dela mitt eget distrikt och sen ska jag jobba för 2 till. Bra med pengar i juli alltså :)
För att inte tala om de underbara minutrarna och milen i min statistik på funbeat... Värt varenda trappsteg!

målsättning för kommande år

Nu har jag äntligen bestämt mig för hur jag ska göra med träning och tävlingar framöver. Efter mycket velande hit och dit blir det först en Tjejklassiker. Vill egentligen göra en hel (eller möjligtvis halv) men med studier och djur kommer jag inte kunna träna för de resultat jag vill ha. Så det är lika bra att jag håller ambitionerna på en måttlig nivå. Bättre att plugga och bli en grym geolog som kan göra klassikern om några år än att göra klassikern nu och bara bli en halvdan geolog. Tävlingar återkommer varje år.. det gör inte studietiden... iaf inte om csn får bestämma.


Så här ser veckoplaneringen ut de närmsta månaderna:
minst 25 km löpning fördelat på två distanspass och ett tempopass
240 min cykel fördelat på två pass

ett löppass varannan vecka kommer bytas mot simning och cykeln byts mot skidor så fort snön ligger...
det blir dessutom en hel del gym och inlines.... och så jobbet och ridning så klart

Glöm inte att anmäla er på
funbeat.se ni med. Ett utmärkt sätt att hålla koll på egen och andras träning. Motiveringskompisar är alltid kul att ha :)


så det var därför vi aldrig behövde betala hyran

Våra inte så trevliga grannar här brevid har tydligen tagit på sig den omtänksamma uppgiften att betala våra hyror. De måste vara underbara människor...

...eller inte. För idag ringde förvaltaren och ville ha betalt av oss också. Hävdade att det blivit misstag osv...

Så nu får vi snällt betala trots att att boendet här är allt annat än en njutning just nu.
Kan bara glädja mig över hur surt det måste kännas för suringarna brevid. Inte nog med att våra hundar stör dem... de har dessutom betalat vår hyra i två månader...
Så går det när man inte är snäll. Jultomten ser dig!

Bilder från veckan i Östersund



Detta är något så ovanligt som en kalkbleke. Botten på en sjö som tömts snabbt och lämnat efter sig en öken av kalk. Här trivs mängder med orkideer. Jag har bilder på sådana också. Guckuskor, flugblomster, blodnycklar och sånt krafs men eftersom det här är en geologistudents blogg så förpassas allt sånt under kategorin "spenat" och publiceras inte offentligt :)


  

Dessa två bilder visar fjället vi skulle utforskat om inte skitsnön dykt upp... eller ner kanske det blir...


  

Så här ska det inte se ut om man är på biologi/geologiexkursion. Jag ville verkligen se den häftiga klyftan i berget som smältvatten från inlandsisen bildat men då läraren upptäckte snögropar man inte bottnade i bestämde han sig för att inte riskera våra liv och avblåste hela äventyret. Bajspotta! En riktig geolog hade inte fegat ur. Typiskt naturgeografer!!




Och så de obligatoriska myggen! Kan passa på att lovorda mina Fjällrävenbyxor. G-1000 är verkligen helt myggsäkert material.

Tjat lönar sig

Efter ihärdiga påtryckningar på gränsen till spam :P tänkte jag nu dra reseberättelsen från veckan i Östersund i stora drag.

Tåget gick från Uppsala mitt i natten och turligt nog var det så mycket lediga platser att jag kunde ligga och sova över två säten. Kom fram i Östersund runt 7 och åt frukost i en park vi vattnet med usikt över Storsjön, Frösön och Oviksfjällen. Efter det letades campus  upp och föreläsingarna i fjällekologi kunde börja.
Nivån på föreläsningar och övningar under kursen var mycket låg för att alla (nämner inga namn men tänk vildmarkguider från campus åre) skulle kunna hänga med och förstå.
Tanken var att jag skulle axlat min sjukt tunga ryggsäck och vandrat ut ur staden i jakt på tältplats men när erbjudandet om tältplats, mat, toalett/dusch och skjuts till och från campus kom från välvilliga lärare nappade jag direkt. Kanske inte direkt det äventyr jag hoppats på men Östersund är större än på kartan och hela stan ligger i en uppförsbacke så tanken att vandra upp och ner och ut varenda dag var näst intill motbjudande.

Ungefär så spännade och underhållande var veckan :)   Ingen dundersucce med andra ord. Lärde mig väl en två tre nya saker och träffade en fem sex vettiga människor men sammanlagt var det knappt värt tågpriset.

Värt att nämna är kanske att det kom knädjup snö på fyra timmar när vi hade våra två fjälldagar. Vi byggde snögubbar och rullade snöbollar i slalombacken innan lärarna gav upp och skjutsade hem oss igen.
Förhoppningsvis blir nästa vecka där uppe mer givande.
Då är det en vecka i Jormvattnet som gäller. Där får jag iaf krypa ner i Sveriges längsta grotta, Korallgrottan, och bara det kommer vara värt alla tråkiga föreläsningstimmar.

Så mer ett facit på fyra plockade stenar kan jag konstatera att har man grundkunskaper inom biologi/geovetenskap/hydrologi så kan man stanna hemma nästa sommar istället för att böka sig iväg till Östersund. Om man nu inte vill se vackra fjäll, vandra lite och träffa kul folk.

Ska sätta mig och kika igenom bilderna från resan... det kanske finns något som är värt att visa här... G är ju ändå inte hemma så något bättre har jag inte för mig....

träffade en gammal vän

Dagen innehöll ett kärt återseende och ny  bekantskap. En gammal vän var här med sin nya hund och jag blev påmind om hur skönt det är med normala människor :)
Egentligen var hon inbjuden som min-hund-är-dum-i-huvudet-hjälp-mig-konsult men det blev väldigt mycket offtopic och väldigt lite hundsnack. Fick en del matnyttigt att jobba med så nu har vi en hel del att göra här. När vi är färdiga kommer grannarna få hitta på något annat än mina hundar att klaga på.
För de som inte vet vad saken gäller så orkar jag inte dra hela skiten. Hundarna har betett sig lite illa och grannarna har betett sig lite illa. End off story.. Typ.
Fast hundarna är fortfarande bara hundar. Grannarna borde veta bättre då de faktiskt utger sig för att vara tänkande intelligenta människor. Puckon!


Nu är de flyttklara

Idag satte jag ut hemsökarannonsen för mina äldsta bebisar. Alfa-Helix, Super-Nova, O-Knytt och Bauta-Sten söker nu nya hem. Det gör lite ont men å andra sidan så ska det bli lite skönt att slippa ha 7 kattungar som river lägenheten.

Kattungarna

träningskompisar är guld värda

Har precis varit ute på en löptur runt högarna med Marie. Även om jag inte har någonting emot att träna själv så blir det ändå otroligt mycket lättare när man är två. Om inte annat så kommer man ut på de där löppassen i regnet som man frestas strunta i annars. Om någon mer är sugen på att följa med på löpning/cykling/gym/simning är det bara att hojta... Har ju en del träning att göra nu framöver så det finns plats för alla :)

Träningssumman den här veckan blev 676 minuter och strax över 7 mil. Tyvärr uppfylldes bara 45% av mina planerade löpmil. Nästa vecka kommer se bättre ut. Nu tränar jag över 4 timmar varje natt när tidningsjobbet dragit igång igen.
8km cykel + 2 h promenad + 30 min trappor + 8km cykel är ett ganska tufft schema mitt i natten.

jag vill också

Jag vill också ha en metroblogg och få betalt för att blogga. Dagens första fråga blir därmed: vad bloggar man om så att det blir populärt? Med en snabb titt på min statistik kan jag bara konstatera att mitt liv inte verkar alltför kommersiellt gångbart :/ Surt...

Dagens andra fråga är varför jag är uppe så här tidigt... När både G och jag har semster dessutom.

Förmodligen kommer fråga 1 få ett halvtaskigt svar medan fråga två förblir ett mysterium. That's life!

Tjuvlyssnat delux

Min G kan visst få till det han med

G med Alice skulle möta mig vid tåget igår natt och gick förbi en krog. Där mötte han ett överförfriskat par. Killen kollade på Alice och sa:
-Snygg pudel!
-Tack det samma, svarade G
Tjejen protesterade lite stött:
-Jag är ingen pudel..
Varpå G med en nick åt Alice svarade:
-Det är inte hon heller!

Maken till förolämning... Hur i hela friden kan man ta min vackra afghanflicka för en pudel? Tur G stod upp och försvarade henne :)

tack anders!

Här är jag ute på äventyr och tycker min sommar artar sig ganska bra sett till upplevelser. Så loggar jag snabbt in på msn trots att jag egentligen inte har tillgång till dator och då sitter Anders där och upplyser mig om hans kommande resa till Island.
Hästar, heta källor, geysrar och en fantastisk geologisk upplevelse. Tack Andres för att du placerar moln på min sommarhimmel.

Jag är verkligen glad för hans skull... verkligen!
Ha en underbar resa... hoppas det luktar rikligt med svavel mest hela tiden...

//En Jenny som hittills bara hittat pruttiga bläckfiskar som inte är hälften så fina som de jag hittade i Kinnekulle.

snabb uppdatering

Har försökt nyckla mig till artbestämning av gräs på förmiddagen vilket lätt varit tråkigaste tiden på hela kursen. I eftermiddag blir det fossiljakt :)

Jag har bästa tältplatsen i Östersund. På lärarnas mark vilket resulterar i hemlagad mat och fri tillgång på hästar hela resan... Det blev kanske inte riktigt det äventyr jg var ute efter men det är iaf semester :)
Har tänkt ta igen äventyrande hemma sen... med Love

3 timmar till avfärd

Väskan är packad, tältet är testat, hästarna är borstade och tånaglarna klippta. Om tre timmar går tåget!

Har hört ryktesvägen att det kan hända att internet nått ut där i vildmarken. Att byn har en uppkopplad dator med  stenåldersmodem som står och knattrar för sig självt i ett hörn inne på saloonen. Det är förresten där inne alla föreläsningar kommer hållas. I rummet med kulhål genom dörren. Till vänster om bardisken.
Man kan höra ukulelespelandet från bytoken när vinden ligger på.

Det är så i Östersund. 8 timmar tåg från Stockholm har utveckligen inte kommit längre...

ingen återvändo

Nu kan jag glömma att lämna tillbaka shortsen jag köpte tidigare idag...för nu är det pastasallad på dem. Tomat närmare bestämt. Inte för att jag ville lämna tillbaka dem men ändå.

Finns det förresten folk där ute som lever utan pastasallad och tzatziki? Har mycket svårt att tro det....

Platsbrist i väskan

Hur hade herr utrustningsansvarig tänkt sig att jag skulle få plats med min packning i den ryggsäcken? En veckas vardagskläder och fältkläder tar upp nästan all plats just nu och då har jag inte ens börjat titta på primusköket och ev mat. Saken blir ju inte bättre av att jag måste släpa runt på en flora som enligt Adlibris väger hela 2011g. Det är hela 200g mer än mitt tält väger :S
Får inte glömma att förutom de 3 böcker jag tvingats/valt att ta med kommer två till  vid kursstart. Ytterligare 1-2 kilo på mina axlar.

Packning

Efter en heldag i Stockholm är det nu dax att se om sakerna får plats i min nya ryggsäck. Stockholmsutflykten var mycket lyckad så nu har jag allt utom skor. Dagens skörd med bilder :

Naturkompaniet
- Byxor från Fjällräven Karla zip-off (fel färg på bilden.... mina är mörkgrå)
- Ryggsäck från The North Face Ws Terra 40 (40 liter)
- Praktisk Spork (sked/gaffel/kniv-i-ett) från Light my fire. Men min är rosa :)

H&M
- Shorts från logg. Fel färg igen. Mina är militärgröna.



Tänker testa utrustningen till max och berättar när jag kommer hem igen om den levde upp till mina förväntningar.


Förmiddagsutflykt

Nu ska jag till Intersport och fixa de sista grejerna inför Östersundsresan. Är på jakt efter fjällkläder i form av byxor och en skaljacka. Dessutom står en ny ryggsäck på menyn. Den jag har är i största laget och ju mindre packning på ryggen den här veckan desto bättre.
Det bästa med dagens eskapader är att jag får tillfredsställa mitt shoppingbegär helt gratis... eller gratis och gratis det dras väl på Gs lön senare men det lider ju inte jag av :)

Tjejsnack v. 23

Sommar
· Vad är det bästa med svensk sommar?
det finns mycket dåligt med sommar och värme men någonting ska jag komma på... öh... öh... nu har jag det: Ljuset! Utan detta enorma nästan-dygnet-runt-ljus hade jag aldrig överlevt den mörka vintern...

· Vad har du för semesterplaner?
Det blir två turer till Östersund. En vecka i juni i city med en dag i Oviksfjällen och en vecka i juli till fjälls i Jormvattnet. Sen lär det väl bli något spännande med G också. Exakt vad visar sig längre fram.

· Vad ska du göra på midsommar?
Plugga kemi och fjällekologi. Ta det lugnt och vila upp mig. Det blir väl en hel del jobb också... och hästar och mängder med träning inför Klassikern.

· Favorit sommar maträtten?
Pastasallad ...lätt!

· Ditt bästa sommarminne?
det finns sååå många :) men de i gruvor och sandtag skattas nog högst

liten hemlighet

Kom just på en hemlighet som jag kan avslöja i veckans tjejsnack

*viskar*
Där borta i parken vid busshållplatsen finns ett ihåligt träd. Om man ställer sig på tå en bit ifrån och försiktigt kikar in i hålet i stammen så möts man av ett gäng pepparkornsögon som nyfiket blinkar tillbaka. Men man får titta snabbt för det tar inte många sekunder innan mamma stare slår sig ner i trädet och upprört talar om att besökstiden är slut!

Lova att inte berätta för någon ;)

Hinder - Lips of an angel


onödigt snokande är rent av hälsovådligt

Varför skulle jag hitta just den bloggen? Typiskt att jag är så bra på att snoka reda på saker... Nu blev saker sådär jobbigt jobbiga. Hjärnan står på standbye och de enda som fungerar är de direkt livsupprätthållande funktionerna som att blinka och trycka på tangenter i hyffsat rätt ordning.

Tur att jag jobbar inatt. Nattluft och trycksvärta brukar få ordning på även de mest förvirrade tankar. Till dess begraver jag mig i Chemistry for dummies ...svårare än så och det blir kortslutning...


fadderfotning

Om en timme sådär är det dax för fadderfotning. Jag har en tendens att se utvecklingstörd eller dyngrak ut på bild. De här bilderna kommer skickas ut till höstens alla nollor. Dvs varenda nya naturvetare(och en hel del gamla) kommer se bilderna. Så jag ber en stilla bön att jag åtminstone kan få se nykter ut.

våra kunder är vana vid att det går snabbt

Har surfat på förra ägarens bredband här ett tag och var inte mer än måttligt imponerad av hastigheten. Nyss var jag dock tvungen att aktivera mitt eget abonnemang och jävlar va fort allt går nu. Tog bara för givet att det var 100mb/s på hans med men det var det verkligen inte...

Istället för 20 sekunder tar det nu max 1 sekund att få hem en video på youtube... Jag är i paradiset! Änligen lite urbanisering i mitt liv...
(måste väl nämna att det tog ungefär 3-4 minuter att ladda ner samma film när vi bodde där ute i urskogen)

Linkin park - Breaking the habit

Lyssna och njut!



 



I don't know what's worth fighting for
Or why I have to scream
But now I have some clarity
To show you what I mean
I don't know how I got this way
I'll never be alright
So I'm breaking the habit
Breaking the Habit
Tonight

Stenhårt

Nu har jag sammanställt en stenhård (haha...geologskämt ;P) planering för sommaren. Träning och plugg!

81 dagar kvar till omtentan (hur gick det här till?)
119 dagar kvar till Lidingöloppet


Nu jävlar!