lägesrapport

Livet flyter på här. Om än inte riktigt i den hastighet och den riktning jag hade tänkt mig. Geokemin i Sthlm har haft sin sista föreläsning och sluttentan är fredag efter påsk.
Så här i efterhand kan jag tycka att det är har varit slöseri med tid att läsa kursen. MKT dyrt och tidskrävande att åka till Sthlm varje dag (nåja ;P)  och det var inte mkt som var nytt i kursplanen. Läraren var visserligen den pedagogiska gud som jag först misstänkte men om kursen i sig inte är så intressant så gör det ingen större skillnad.

Japanskaläraren stod jag ut med i 3 veckor sedan bestämde jag mig för att det var slut på offentlig förnedring. Börjar den gubben aldrig fundera på varför alla engagerade elever försvinner efter ett tag. Misstänker starkt att det bara är dem med stora förkunskaper som står ut hela kursen och så ska det definitivt inte vara på en grundkurs.

Grottandet har tagit fart efter vintern. Var i Gillberga häromdagen och karterade. Som vanligt börjar det med att vi ska "bara kika" på en gång som "förmodligen" är en återvändsgränd och 4 timmar senare kryper vi fortfarande runt och mäter samma gång och den blir bara längre och längre och verkar aldrig vilja ta slut.

Har börjat träna ju-jutsu två gånger i veckan. Vi är nu halvvägs mot våra gula bälten och man måste planera hela livet efter den obligatoriska träningsvärken. Efter tisdagsträningen är man lagom öm och trött medan man efter torsdagsträningen får vara glad om man kan gå alls. Dock lär vi oss mkt nyttigt och min förkärlek för att slå på saker har nu utvecklats till en passion. Måste bara hitta en sport där grundtanken inte är självförsvar för det är tråkigt lite slå på varandra på våra träningar även om det är betydligt mer än man kan tro...

All annan träning flyter på. Dock fick vasaloppsplanerna och med dem halvklassikerplanerna läggas på is( grus?) i brist på träningsbar snö i uppland. Gör ett nytt försök mkt snart...

En ny liten knattekatt har flyttat hem hit. Lilla svarta Ellabebisen Emla sprider kaos och katthår och litar blint på att hennes söthet ska rädda henne ur alla knipor.

Det blev ett långt inlägg det här... kan det bero på att min wow-server ligger nere :)
All överbliven och en hel del stulen tid läggs alltså på det roligaste, mest beroendeframkallande spelet genom tiderna: World of warcraft.