Ett snabbt urval

På begäran kommer nu 6 av de mest representativa bilderna från Mallorca som ö och turistmål. Jag har ingen lust att lägga dem på facebook med deras slavkontrakt så jag hoppas folk hittar hit istället.

Jag har 300 bilder till i rawformat så vänta er en uppsjö av bilder så snart jag orkat sållat och behandlat dem.



Bild 1 är en liten vik vi hittade sista dagen. Vattnet var kristallklart, ruggigt salt och tyvärr ganska kyligt. Vi hoppade ett par gånger från klipporna och den lilla pricken där till höger är Gustav som tar en simtur.




Fikandes i en liten park inne i Palma funderade vi på hur det skulle vara att bo i just det här vackra huset...




Högst upp i bergen nedanför Mallorcas högsta punkt finns vackra blåa sjöar som fungerar som vattenreservoarer. Vi tog en 18-kilometersvandring runt berget.



På väg ner från sjöarna låg en by fullproppad med solmogna citroner, apelsiner och mandariner. Det kliade i fingrarna när man stod där bakom staketet...





Inga kalfjäll här inte. Kalkstenen är utmärkt grogrund för alla möjliga växter och träd.




Torrent de Pareis är ett måste att besöka. 
Räkna med en heldag och lämna den turistfyllda mynningen nere vi havet. 2-3 timmars promenad uppför smalnar kanjonen och blir fantastiskt vacker. Efter regnfall kan det finnas stillastående vattenpooler en bit upp. Antingen simmar/vadar man igenom dem eller så vänder man där. Helst ska man gå hela vägen upp till det stället där kajonen delar sig och blir två. Till höger ser man då Sa foscas mynnning. Gå gärna så långt in i Sa fosca som man kommer utan pannlampa och känn på stämningen där Mallorcas vackraste canyoning upplevs.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback